Gå till innehåll

Pascal

Pascal är en webbapplikation för vårdpersonal främst för att förskriva och beställa läkemedel och handelsvaror för patienter som får sina mediciner fördelade i påsar, så kallade dospatienter.

Pascal används av cirka 80 000 medarbetare inom hälso- och sjukvården för drygt 200 000 patienter. Alla regioner och kommuner samt en del privata vårdgivare använder Pascal.
Du kan välja att använda Pascal genom en delintegrering i din journalsystem eller via webben. För datakommunikation används förutom internet även Sjunet. För en säker inloggning används SITHS-kort och information från katalogtjänsten HSA.
Pascal är ingen databas och sparar ingen egen information utan läser och hämtar information från många olika håll bland annat E-hälsomyndigheten, Svenska informationstjänster för läkemedel - Sil, FASS.

Unikt inom sitt område

Pascal är unikt inom sitt område eftersom det är enda systemet som tillåter förskrivning av dispenserade läkemedel. För att kunna göra en så bra förskrivning som möjligt, behöver förskrivaren ha tillgång till information om läkemedel och om patienten. Bland det viktigaste är informationen om vilka andra läkemedel patienten redan tar, så att inte kombinationen av läkemedel orsakar problem för patienten eller att det blir en dubbelmedicinering. Det blir med andra ord säkrare förskrivningar och medför att man inom vården gör rätt från början.

Pascal är också enda system som visar en dospatients samtliga recept.

Andra fördelar är:

  • Se recepthistorik upp till 26 månader tillbaka i tiden
  • Se information om kort giltighet på recept och senaste händelse
  • Skicka meddelanden mellan vårdpersonal och dosapotek
  • Beställa hela förpackningar, läkemedel och handelsvaror
  • Se läkemedelsförteckning även för de som inte är dospatienter
Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Telefon

Kundservice, felanmälan och support

Scrolla till toppen av sidan