Aktuellt

Utökad användning av HSA – användarinformation för Nationell Patientenkät

Inom kort utökas användningen av HSA när det blir möjligt för användare att logga in med SITHS-kort för att administrera mätningsunderlag och se resultat av Nationell patientenkät.

Om användaren väljer att logga in med SITHS-kort – och användarens e-postadress matchar med e-postadressen angiven i HSA – kommer deras HSA-id att registreras, och deras information hämtas kontinuerligt från HSA.

Det kommer även att vara möjligt att registrera nya användare i tjänsten med HSA-id, för att möjliggöra SITHS-kortsinloggning och kontinuerlig uppdatering mot HSA.

Det är upp till den som registrerar användaren (1–9 kontaktpersoner per region) att välja om nyregistrering ska göras med HSA-id eller med e-postadress. De kommer i sitt gränssnitt att ha en länk till https://hsa.katalog.inera.se/.

Användarna finns centralt i regionerna samt i de verksamheter (regioner och privata vårdgivare, ej kommunal vård) som listas på sidan https://resultat.patientenkat.se/.

Den lokala HSA-förvaltningen behöver inte göra några förändringar i HSA utifrån denna användning utan endast finnas tillgänglig för kontaktpersonerna vid eventuella frågor om HSA-id eller annan HSA-information om användarna.

Sen får ni förstås också gärna uppmuntra till HSA-id-registrering. Lista över kontaktpersonerna finns på sidan https://patientenkat.se/nationellpatientenkat/kontakt/kontaktpersonernpeiregionerna.

Fler punkter från HSA Nätverksmöte 22 maj 2024

Det här var en av de punkter som presenterades på HSA Nätverksmöte den 22 maj 2024. Läs fler nyheter från nätverksmötet:

Aktuella artiklar

Katalogtjänst HSA

Tack vare Katalogtjänst HSA kan både invånare och personal enkelt hitta korrekta kontaktuppgifter och söka efter vård på nätet. Uppgifterna som finns i HSA används också för att ge rätt behörighet när användare loggar in i tjänster och system.

Nyheter HSA

Vill du få nyheter om Katalogtjänst HSA som e-post?

Till toppen av sidan