Aktuellt

HSA-schema version 4.21 införs 5 september

Vid HSA Nätverksmöte den 31 maj presenterades ändringarna i version 4.21 av HSA-schemat, som införs i produktion den 5 september 2023. Som vid alla schemaändringar finns saker att göra för både anslutna producenter (informationsägande organisationer) och anslutna konsumenter (tjänster).

Vid presentationen av HSA-schema 4.21 på HSA Nätverksmöte den 31 maj beskrevs vad anslutna organisationer – både producenter och konsumenter – behöver göra i samband med schemaändringen. Se därför gärna webbsändningen i efterhand. Den finns tillgänglig fram till och med den 14 juni 2023. Om du är HSA-ansvarig kan du även läsa presentationen på Projektplatsen.

Denna schemaändring innehåller bland annat följande förändringar:

  • Anpassning för att undersköterska blir en skyddad yrkestitel.
  • Skolform införs som ett nytt attribut med tillhörande kodverk.
  • Anpassning av behörighetsmodellen med administrativa medarbetaruppdrag för att dessa ska kunna användas för HSA-administratörernas behörigheter.
  • En ny och åtta uppdaterade verksamhetskoder.
  • Uppdaterade innehållsmässiga och/eller tekniska beskrivningar för ett antal attribut.

Se fullständig information om innehåll och implementeringsplan i dokumentet ”Beskrivning av ändringar till HSA-schema 4.21” på sidan Dokument på HSA:s egen informationsyta.

Anslutna organisationer har tre månader på sig att anpassa sig till det nya HSA-schemat, räknat från datumet för produktionssättning. Det innebär att ändringarna ska vara genomförda senast 5 december 2023 då schemaversion 4.20 upphör att gälla.

Aktuella artiklar

Katalogtjänst HSA

Tack vare Katalogtjänst HSA kan både invånare och personal enkelt hitta korrekta kontaktuppgifter och söka efter vård på nätet. Uppgifterna som finns i HSA används också för att ge rätt behörighet när användare loggar in i tjänster och system.

Nyheter HSA

Vill du få nyheter om Katalogtjänst HSA som e-post?

Till toppen av sidan