Aktuellt

HSA-schema version 4.18

Vid nätverksmötet presenterades version 4.18 av HSA-schemat. Ändringarna införs i produktion den 15 mars 2022. Som vid alla schemaändringar finns saker att göra för både anslutna producenter (informationsägande organisationer) och anslutna konsumenter (tjänster).

Vid presentationen av HSA-schema 4.18 på HSA Nätverksmöte den 23 november lades stor vikt vid att beskriva vad anslutna organisationer – både producenter och konsumenter – behöver göra i samband med schemaändringen. Se därför gärna webbsändningen i efterhand. Den finns tillgänglig fram till den 7 december. Om du är HSA-ansvarig kan du även läsa presentationen på Projektplatsen.

Schemaversionen innehåller bland annat följande förändringar:

  • Alternativt namn blir möjligt att registrera på funktionsobjekt i organisationsträdet.
  • Objektklassen hsaRoleExtension tas bort för funktionsobjekt i tjänsteträdet (Nod1).
  • Fyra kodverk uppdateras.
  • Sex attribut får uppdaterade innehållsmässiga och/eller tekniska beskrivningar.

Se fullständig information om innehåll och implementeringsplan i dokumentet ”Beskrivning av ändringar till HSA-schema 4.18” på sidan Dokument på HSA:s egen informationsyta.

Anslutna organisationer har tre månader på sig att anpassa sig till det nya HSA-schemat, räknat från datumet för produktionssättning. Det innebär att ändringarna ska vara genomförda senast 15 juni 2022.

Aktuella artiklar

Katalogtjänst HSA

Tack vare Katalogtjänst HSA kan både invånare och personal enkelt hitta korrekta kontaktuppgifter och söka efter vård på nätet. Uppgifterna som finns i HSA används också för att ge rätt behörighet när användare loggar in i tjänster och system.

Nyheter HSA

Vill du få nyheter om Katalogtjänst HSA som e-post?

Till toppen av sidan