Aktuellt

HSA-schema version 4.17

Den 15 september 2021 produktionssätts version 4.17 av HSA-schemat. Som vid alla schemaändringar finns saker att göra för både anslutna producenter (informationsägande organisationer) och anslutna konsumenter (tjänster).

Vid presentationen av HSA-schema 4.17 på HSA Nätverksmöte den 26 maj lades stor vikt vid att beskriva vad anslutna organisationer – både producenter och konsumenter – behöver göra i samband med schemaändringen. Se därför gärna webbsändningen i efterhand. Den finns tillgänglig fram till den 8 juni. Om du är HSA-ansvarig kan du även läsa presentationen på Projektplatsen.

Schemaversionen innehåller bland annat följande förändringar:

  • Ett nytt attribut bildtelefon införs. Det ersätter tidigare hantering av bildtelefon via funktioner med reserverade funktionsnamn.
  • Kodverken Verksamhet, Ägarform och Medarbetaruppdragets rättigheter – organisationsomfång uppdateras.
  • Sammanlagt 15 attribut får uppdaterade innehålls- och tekniska beskrivningar.
  • Ett antal förändringar utifrån behov från Utbudstjänsten införs
    • Två nya attribut kopplade till remissmallar för vård- och omsorgstjänst läggs till
    • Ett nytt kodverk Vårdtjänst läggs till
    • I grenen dc=Avtal tas ett attribut bort, ett får ändrad syntax och ett antal får uppdaterade innehålls- och tekniska beskrivningar. Därtill möjliggörs för registrering av organisation och (rubrik)enheter.

Se fullständig information om innehåll och implementeringsplan i dokumentet ”Beskrivning av ändringar i HSA-schema 4.17” på sidan Dokument på HSA:s egen informationsyta.

Anslutna organisationer har tre månader på sig att anpassa sig till det nya HSA-schemat, räknat från datumet för produktionssättning. Det innebär att ändringarna ska vara genomförda senast 15 december 2021.

Aktuella artiklar

Katalogtjänst HSA

Tack vare Katalogtjänst HSA kan både invånare och personal enkelt hitta korrekta kontaktuppgifter och söka efter vård på nätet. Uppgifterna som finns i HSA används också för att ge rätt behörighet när användare loggar in i tjänster och system.

Nyheter HSA

Vill du få nyheter om Katalogtjänst HSA som e-post?

Till toppen av sidan