Aktuellt

SITHS eID Portal lanseras 23-25 januari

Nästa vecka är det dags för lanseringen av nya SITHS eID Portal. Lanseringen kommer att ske mellan den 23 januari klockan 12:00 och den 25 januari klockan 12:00.

Under de två dygn som lanseringen pågår kommer SITHS Admin, SITHS eID Portal och SITHS eID Mina sidor att vara helt stängda. Det innebär att det inte kommer vara möjligt att administrera befintliga SITHS-kort eller utfärda nya kort, inklusive reservkort och Mobilt SITHS eID.

Inloggning med SITHS-kort och Mobilt SITHS eID kommer inte att påverkas av lanseringen. QA-miljön kommer inte heller att påverkas utan den kommer att vara öppen under lanseringen.

Efter lanseringen: ändra inställningar i webbläsaren

För att kunna använda SITHS eID Portal och SITHS eID Mina sidor efter lanseringen behöver en del inställningar göras i webbläsaren.

SITHS eID Portal och nya SITHS eID Mina sidor kommer att fungera med supporterade versioner av webbläsarna Microsoft Edge och Google Chrome. Dock inte med Internet Explorer 11 eller Microsoft Edge i Internet Explorer 11-läge, som är de enda versionerna som befintliga SITHS Admin och SITHS Mina sidor fungerar med.

Det innebär att Internet Explorer 11-läge behöver inaktiveras i Microsoft Edge för att SITHS eID Portal och nya SITHS eID Mina sidor ska kunna användas efter lanseringen. De inställningar som behöver inaktiveras är alltså de ni genomförde tidigare och som finns beskrivna på denna sida:

Rutiner för id-administratörer uppdaterade

Nu är rutinerna för id-administratörerna uppdaterade och anpassade för SITHS eID Portal.

SITHS tillitsramverk uppdaterat

SITHS tillitsramverk är uppdaterat och anpassat för SITHS eID Portal.

Observera att det finns en version som heter Tillitsramverk för Identifieringstjänst SITHS (redline) där du tydligt kan se vilka förändringar som är gjorda i denna version.

Aktuella artiklar

Identifieringstjänst SITHS

SITHS är en elektronisk identitetshandling som används för säker identifiering av både personer och system inom regioner, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter. SITHS används till exempel vid inloggning i tjänster, för elektronisk signering och för säker kommunikation mellan system.

Ny lösning för SITHS

Projektet Ny lösning för SITHS utvecklar och inför nya lösningar för inloggning och elektroniska underskrifter med SITHS e-legitimation, samt utvecklar nya portaler för utfärdande och hantering av SITHS e-legitimationer.

Nyheter SITHS

Vill du få nyheter om Identifieringstjänst SITHS som e-post?

Till toppen av sidan