Aktuellt

Reservrutin för testkort samt och funktionscertifikat för testmiljöer

Från och med 21 augusti 2023 kommer det att finnas en reservrutin som kan användas vid akut behov av ett nytt testkort eller ett funktionscertifikat för testmiljöer. Rutinen gäller fram till dess att den nya SITHS eID Portalen i QA öppnar för testkort samt funktionscertifikat för test. Den nya QA-miljön kommer att öppnas under hösten 2023. Inera återkommer så fort som möjligt med datum.

Undantagsrutinen innebär att ni beställer via ett beställningsformulär som kommer att finnas på inera.se. Vi återkommer med information om var ni kan göra beställningar innan den 21 augusti när undantagsrutinen träder i kraft.

Observera att testkort och funktionscertifikat som skapas med undantagsrutinen kommer att kunna användas fullt ut under sin giltighetstid, men de kommer inte att kunna administreras i varken gamla SITHS Admin eller i nya SITHS eID Portalen.

Rutinen för testpersoner gäller fortsatt, det vill säga att testpersoner ska bokas på respektive region/kund. Testpersonerna ska finnas med namn och födelsedatum i PU Test samt i HSA Integration. 

Aktuella artiklar

Identifieringstjänst SITHS

SITHS är en elektronisk identitetshandling som används för säker identifiering av både personer och system inom regioner, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter. SITHS används till exempel vid inloggning i tjänster, för elektronisk signering och för säker kommunikation mellan system.

Ny lösning för SITHS

Projektet Ny lösning för SITHS utvecklar och inför nya lösningar för inloggning och elektroniska underskrifter med SITHS e-legitimation, samt utvecklar nya portaler för utfärdande och hantering av SITHS e-legitimationer.

Nyheter SITHS

Vill du få nyheter om Identifieringstjänst SITHS som e-post?

Till toppen av sidan