Aktuellt

Ökad flexibilitet i vården med mobilt SITHS eID

Över 500 000 vårdmedarbetare i regioner, kommuner och privata vårdgivare använder SITHS-kort för att legitimera sig vid inloggning och underskrift när det krävs en hög nivå av säkerhet. Med nya mobilt SITHS eID, som fungerar på liknande sätt som Bank-id, går det även att logga in med mobiltelefon eller surfplatta.

Loggan för SITHS eID.

– Identifieringstjänst SITHS är en mycket viktig del i vårdens digitalisering sedan 2005. Nu genomför vi den största tekniska förändringen sedan tjänsten startade. SITHS nya autentiseringsteknik är en helt ny, modern teknisk lösning som gör att tjänsten blir ännu säkrare. Den innebär också att nya arbetssätt blir möjliga i vården tack vare mobilt SITHS eID. Användarna behöver inte vara bundna vid en dator utan kan hantera känslig information som journaluppgifter även via mobiltelefon eller surfplatta säger Peter Arrhenius, vd på Inera som erbjuder tjänsten Identifieringstjänst SITHS.

Peter Arrhenius, vd på Inera
Peter Arrhenius, vd på Inera.

– SITHS nya autentiseringsteknik ger fördelar både för våra kunders it-organisationer och för deras vård- och omsorgsverksamheter. Många kunder har, eller planerar att införa, en mobil strategi för att kunna arbeta mer mobilt i vården och omsorgen. Datorer ersätts successivt med surfplattor och mobiltelefoner för att få större flexibilitet, kunna verksamhetsutveckla och effektivisera. Då är en modern infrastruktur som SITHS eID en förutsättning, fortsätter Peter Arrhenius.

SITHS är en godkänd metod för legitimering vid inloggning och underskrift när det krävs en högre nivå av säkerhet. Den goda kvalitets-och tillitsnivån på legitimeringen innebär att Digg, Myndigheten för digital förvaltning, har godkänt metoden för känslig information och mobila lösningar.

Aktuella artiklar

Identifieringstjänst SITHS

SITHS är en elektronisk identitetshandling som används för säker identifiering av både personer och system inom regioner, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter. SITHS används till exempel vid inloggning i tjänster, för elektronisk signering och för säker kommunikation mellan system.

Ny lösning för SITHS

Projektet Ny lösning för SITHS utvecklar och inför nya lösningar för inloggning och elektroniska underskrifter med SITHS e-legitimation, samt utvecklar nya portaler för utfärdande och hantering av SITHS e-legitimationer.

Nyheter SITHS

Vill du få nyheter om Identifieringstjänst SITHS som e-post?

Till toppen av sidan