Aktuellt

Webbinarieserie om Ineras tjänster för kommunal hälso- och sjukvård

Kommunens sjuksköterskor skulle inte klara sig utan läkemedelstjänsten Pascal och många använder Nationell patientöversikt, NPÖ. Färre känner till 1177 rådgivningsstödet webb eller inser att även hemsjukvårdens patienter skulle kunna ta del av sin journal via 1177. Den 26 maj startade Inera en webbinarieserie för att öka kännedomen om de nyttor som Ineras tjänster kan skapa för kommunal hälso- och sjukvård.

Webbinarierna vänder sig till personal i den kommunala verksamheten som vill ha ökad kunskap om Ineras tjänster, exempelvis medicinskt ansvariga sjuksköterskor, verksamhetsutvecklare, digitaliseringsstrateger och chefer inom vård och omsorg. Vid det första mötet, den 26 maj, presenterades NPÖ och 1177 journal. I augusti kommer 1177 rådgivningsstödet webb att presenteras och i september ges en möjlighet att fördjupa sig i nyttor och funktionalitet i Pascal.

– Under hösten hoppas vi även presentera tjänsterna Nitha – it-stöd för händelseanalys, Informationsutlämning till kvalitetsregister och Vårdhandboken. Vi kommer även att ordna webbinarier särskilt riktade till elevhälsan för att beskriva hur de kan ha nytta av att ansluta till Ineras nationella tjänster, säger Lotta Bergman, projektledare i Ineras kommungrupp.

Mer information och anmälan till nästa möte i serien kommer när datum är bestämt.

Fler nyheter

Prenumerera på Ineras nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om Ineras tjänster, projekt och kommande evenemang. Läs intervjuer med kunder och experter. Aktuellt från Inera skickas en gång i månaden.

Nyheter

Här hittar du övergripande nyheter om Inera.

Till toppen av sidan