Aktuellt

Version 2.0 av SITHS eID-appen för Windows är lanserad

Nu är den nya versionen av SITHS eID-appen för Windows lanserad, som innehåller flera viktiga förändringar. Senast den 1 januari 2023 måste samtliga användare uppgradera till den nya versionen.

Den nya versionen av SITHS eID-appen för Windows innebär följande viktiga förändringar:

  • Flera installationspaket. Från och med denna version av SITHS eID-appen levereras ett antal olika installationspaket, som kan användas beroende på vilka behov organisationen har.
  • Borttaget beroende till programvaran Net iD Enterprise. Användare behöver inte längre ha Net iD Enterprise installerat på sina datorer för att använda SITHS eID-appen. Observera att SITHS Admin och SITHS Mina sidor kräver Net iD Enterprise. Det är därför viktigt att installera rätt paket av SITHS eID-appen för Windows på datorer som används tillsammans med dessa tjänster. Nya SITHS eID Portal och nya SITHS eID Mina sidor som lanseras våren 2023 kommer att fungera med alla installationspaket.
  • Stöd för nya SITHS eID Portal och nya SITHS eID Mina sidor. Användare som ska kunna logga in i SITHS eID Portal och SITHS eID Mina sidor behöver ha den nya versionen av SITHS eID-appen. Exempel på användningsfall: aktivering av SITHS-kort, upplåsning av SITHS-kort, samt hantering av certifikat på SITHS-kort.
  • Stöd för autentisering via mTLS och inloggning till Windows AD. Organisationer som önskar fortsätta att använda autentiseringslösningar baserade på mTLS för vissa system, kan göra det även när Net iD Enterprise har avvecklats.
  • Stöd för miljöbyte. Avancerade användare som arbetar mot flera olika driftmiljöer kan byta miljö utan att installera om SITHS eID-appen för Windows.
  • Stöd för användning i tunna klienter baserade på Linux. Stöd för inloggning med SITHS-kort distribueras tillsammans med IgelOS från och med version 11.08.200 som släpps den 18 oktober 2022. Det kommer också finnas en generell drivrutin för Linux som kan installeras på andra datorer med Linux där stöd för autentisering med SITHS-kort behövs.

Aktuella artiklar

Identifieringstjänst SITHS

SITHS är en elektronisk identitetshandling som används för säker identifiering av både personer och system inom regioner, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter. SITHS används till exempel vid inloggning i tjänster, för elektronisk signering och för säker kommunikation mellan system.

Ny lösning för SITHS

Projektet Ny lösning för SITHS utvecklar och inför nya lösningar för inloggning och elektroniska underskrifter med SITHS e-legitimation, samt utvecklar nya portaler för utfärdande och hantering av SITHS e-legitimationer.

Nyheter SITHS

Vill du få nyheter om Identifieringstjänst SITHS som e-post?

Till toppen av sidan