Aktuellt

UMO.se får RFSU-priset 2022: Hedervärd utmärkelse för sexualupplysning för unga

En gedigen sexualupplysning för alla Sveriges ungdomar, ett stärkande och informationsberikat innehåll och uteslutande fokus på ungas behov. Det är anledningarna till att UMO.se tilldelas RFSU-priset 2022.

Redaktionen för UMO.se blir tilldelade RFSU-priset 2022
Redaktionen för UMO.se tar emot RFSU-priset 2022 av ordförande Hans Linde.

En måndag i slutet av januari samlades redaktionen för UMO.se tillsammans med kollegor från 1177.se och Youmo.se som vanligt för veckomöte. Olikt alla andra veckomöten dukades det upp fika och bubbel då RFSU:s årliga pris skulle tilldelas UMO.se.  

– När vi skulle fatta beslut om vem som skulle ta emot RFSU-priset denna gång var valet enkelt. Det var en aktör som vi verkligen vill hylla, uppmärksamma och stötta. 2022 -års pris går till UMO.se, sa Hans Linde, ordförande för RFSU, när han delade ut priset till redaktionen för UMO.se.  

Tjänsteanvariga, Hebbah Elgindy-Johnsson för UMO.se och Youmo.se uttrycker stor glädje och stolthet över utmärkelsen.  

– Det känns extra ärofyllt att det är RFSU som ger oss det erkännandet, en organisation som betyder mycket för UMO.se och för alla unga som förtjänar en inkluderande värld och rätten till säker information om deras hälsa, säger Hebbah Elgindy-Johnsson. 

Sedan 2008 har UMO.se levererat kunskap om sex, hälsa och relationer riktat till ungdomar mellan åldrarna 13–25 år. Webbsidan ska vara det självklara valet för ungdomar som söker information om bland annat sex, droger, alkohol, relationer och självkänsla. Informationen som finns på webbsidan granskas och produceras av den nationella redaktionen, i nära samarbete med landets ungdomsmottagningar och sakkunniga såsom läkare, barnmorskor och psykologer.  

Även redaktören Anne Lichtenstein är glad och stolt att UMO.se tilldelats RFSU-priset. Hon framhåller också vikten av samarbete mellan aktörer inom området. 

– Det känns helt fantastiskt att få priset! RFSU och UMO hjälper varandra att finnas och verka. Det gör att ännu fler kan ta del av det vi gör och att vi tillsammans kan få unga att förstå sitt värde, säger Anne Lichetenstein.

Fler nyheter

Prenumerera på Ineras nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om Ineras tjänster, projekt och kommande evenemang. Läs intervjuer med kunder och experter. Aktuellt från Inera skickas en gång i månaden.

Nyheter

Här hittar du övergripande nyheter om Inera.

Till toppen av sidan