Aktuellt

Tjänsten Rökfri stängs ned

Den 11 maj kommer tjänsten Rökfri att stängas. Rökfri har funnits som en app och en tjänst på datorn för att hjälpa personer att sluta röka med hjälp av tips och olika övningar. Då den inte har kunnat underhållas och uppdaterats som planerat väljer Inera att stänga tjänsten.

Tjänsten Rökfri har varit ett stöd för den som velat sluta röka. Här har det funnits tips och råd för att kunna leda bort tankarna på röksuget. Här har det funnits en dagbok och man har på ett lätt sätt kunnat ha ordning på hur många rökfria dagar som man haft. Samtidigt syns det hur personens hälsa förbättrats steg för steg. Här har det också funnits information om hur mycket pengar som man kan spara på rökstoppet och kontaktuppgifter till Sluta-Röka-Linjen.

Det har funnits planer på att revidera och uppdatera appen under åren men planerna har skjutits upp av olika anledningar. Därför är appen rökfri eftersatt både tekniskt och innehållsmässigt. Den är inte reviderad sedan 2013 förutom att en del textändringar skett och buggar har fixats. Den följer inte heller tillgänglighetskraven. På grund av dessa brister stängs nu appen ned.

Rökfri utvecklades och förvaltades av 1177 Vårdguiden och Sluta-Röka-Linjen granskade innehållet. Rökfri-appen utvecklades för att öka tillgängligheten till rökavvänjning.

Till toppen av sidan