Aktuellt

Sofia Enlund är ny chef för Ineras juridiksektion

Inera har fått en ny sektionschef för juridik, Sofia Enlund, som börjar i slutet av augusti. Sofia är utbildad jurist och har lång erfarenhet från offentlig verksamhet både inom juridik, organisationsutveckling och förändringsledning. Hon kommer närmast från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, där hon är chef för Affärsstödsenheten på avdelningen för Cybersäkerhet och säker kommunikation.

Sofia Enlund, chef för Ineras juridiksektion
Sofia Enlund tillträder som chef för Ineras juridiksektion i augusti.

– Jag är mycket glad att vi kan välkomna Sofia till Inera. Sofia har en gedigen erfarenhet inom juridik, offentlig sektor och verksamhetsförändring och en profil som kan stödja oss i vår pågående förändringsresa, med fokus på att stödja Inera med juridisk vägledning, säger Madeleine Marklund, stabschef. Vi vill även passa på att önska vår mycket uppskattade Sofia Klingensjö all lycka till med sina nya utmaningar.

– Det känns väldigt fint att få förtroendet från Inera att leda det juridiska arbetet. Jag ser fram emot att utveckla den juridiska verksamheten tillsammans med mitt team. Det ska bli spännande att få arbeta med juridiska frågor och att bli en del av det samhällsviktiga uppdrag som Inera har, säger Sofia Enlund.

Till toppen av sidan