Aktuellt

SITHS eID-app för Mac OS har lanserats

Nu kan även organisationer som använder Mac använda SITHS eID för legitimering och underskrift.

För att använda SITHS eID-appen för Mac OS behövs ett SITHS-kort av typen 940. 940-kort har en märkning på baksidan i nedre vänstra hörnet som börjar med ”Produkt:” och följs av ett tresiffrigt tal som börjar på 6. Om en sådan märkning saknas går kortet inte att använda tillsammans med Mac-appen.

Den här versionen av appen erbjuder stöd för både OOB-teknik och mTLS-teknik och kan därmed inte samexistera med Net iD Enterprise. Det innebär att den inte kan installeras på datorer där SITHS Admin och SITHS Mina sidor används. En version som kan samexistera med Net iD Enterprise kommer att lanseras så snart som möjligt.

Aktuella artiklar

Identifieringstjänst SITHS

SITHS är en elektronisk identitetshandling som används för säker identifiering av både personer och system inom regioner, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter. SITHS används till exempel vid inloggning i tjänster, för elektronisk signering och för säker kommunikation mellan system.

Ny lösning för SITHS

Projektet Ny lösning för SITHS utvecklar och inför nya lösningar för inloggning och elektroniska underskrifter med SITHS e-legitimation, samt utvecklar nya portaler för utfärdande och hantering av SITHS e-legitimationer.

Nyheter SITHS

Vill du få nyheter om Identifieringstjänst SITHS som e-post?

Till toppen av sidan