Aktuellt

Inera.se – bäst betyg av offentliga bolag

Inera.se är den webbplats, från ett bolag som ägs av offentlig sektor, som fått det bästa betyget när det gäller det övergripande betyget för webbstandard, tillgänglighet, webbprestanda och integritet och säkerhet. Det visar en rapport som Webperf har gjort.

Ineras första sida

Varje månad undersöker Webperf hur bra olika webbplatser är på webbstandard, tillgänglighet, prestanda, Integritet och säkerhet och summerar även det till ett övergripande betyg.

I kategori ”Bolag ägda av offentlig sektor” där Inera.se finns med, har de tittat på bolag som antingen ägs av svenska staten eller med den offentlig sektor som största ägaren. Under sommarmånaderna juni, juli och augusti har Inera toppat listan för det övergripande betyget. Tidigare har Inera legat på sjätte, nionde och som sämst en nittonde plats under året.

Då svenska folket är ägare är just dessa bolag intressanta att titta på, så att de gör ett gott jobb med sin digitala kommunikation. Tanken är att mäta ifall webbplatser som är viktiga för det svenska samhället följer god praxis. Undersökningen är också ett sätt att sätta press på de som inte gör så bra ifrån sig.

- Det här visar att Ineras uthålliga arbete har gett resultat. Vi arbetar ständigt med förbättringar gällande tillgänglighet, användbarhet och prestanda för Ineras webbplattformar, säger Carl-Gunnar Höglund chef för e-tjänster inom affärsområde och webbförvaltningen på Inera.

Webperf har tittat på ett antal områden och betygsatt varje del. Det övergripande betyget summerar de olika områdena. Betygsskalan är på 1 till 5. Nedan finns listan på de bolag som fick toppbetyg under augusti månad:

1. Inera AB – 4.251
2. Härnösandshus – 4.167
3. KarlskogaHem – 4.009
4. Borås Elnät – 3.994
5. Sandviken Energi – 3.984

Rapporten som tas fram av företaget Webperf och går att ta del av här: https://webperf.se/reports/2021-augusti-offentliga-bolag/

Till toppen av sidan