Aktuellt

Förändringar för elektroniska underskrifter när SITHS eID Portal lanseras

När SITHS eID Portal ersätter SITHS Admin under januari 2024 kommer hanteringen av underskriftscertifikat på SITHS-korten att förändras. SITHS-kort som ges ut i SITHS eID Portal kommer inte att ha underskriftscertifikat vid leverans, men det går att ladda ner via SITHS Mina sidor vid behov.

Den nya lösningen för SITHS bygger på Ineras referensarkitekturer för identitet och åtkomst samt elektroniska underskrifter. Det innebär att elektroniska underskrifter görs via en fristående underskriftstjänst, istället för med ett underskriftscertifikat på SITHS-kortet som i dagens lösning.

SITHS-kort som utfärdas i den nya SITHS eID Portalen kommer därför inte innehålla underskriftscertifikat vid leverans. Men användare som har behov av att kunna göra underskrifter enligt den gamla lösningen kommer kunna ladda ner ett underskriftscertifikat via SITHS Mina sidor. 

Aktuella artiklar

Identifieringstjänst SITHS

SITHS är en elektronisk identitetshandling som används för säker identifiering av både personer och system inom regioner, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter. SITHS används till exempel vid inloggning i tjänster, för elektronisk signering och för säker kommunikation mellan system.

Ny lösning för SITHS

Projektet Ny lösning för SITHS utvecklar och inför nya lösningar för inloggning och elektroniska underskrifter med SITHS e-legitimation, samt utvecklar nya portaler för utfärdande och hantering av SITHS e-legitimationer.

Nyheter SITHS

Vill du få nyheter om Identifieringstjänst SITHS som e-post?

Till toppen av sidan