Aktuellt

Flera av Ineras webbplatser toppar listan

Vårdhandboken och Rikshandboken i barnhälsovård hamnade på en delad förstaplats tillsammans med Ledningskollen, som drivs av Post- och telestyrelsen, i Webperfs mätning av offentlig sektors webbplatser för augusti månad. Även 1177 finns med på listans topp fem.

Varje månad publicerar webbanalys-företaget Webperf mätningar och betyg för webbplatser inom flera kategorier med fokus på offentlig sektor. Testerna utförs på webbplatsens startsida och betygsättningen baseras på ett antal områden som exempelvis tillgänglighet, webbprestanda samt informationssäkerhet och användarens personliga integritet. Betygen för varje område läggs sedan ihop och skapar ett övergripande betyg mellan 1 och 5.

Flera av Ineras webbplatser har många gånger placerat sig högt i mätningarna. I augusti fick både Rikshandboken och Vårdhandboken 4.63 i betyg, och 1177, som delar femteplatsen med webbplatsen Bli inte lurad, fick 4.57. Ytterligare två av Ineras webbplatser finns med på listans topp tio, Youmo och UMO som landade på 4.55 respektive 4.51.

– Det är glädjande att flera av Ineras webbplatser ännu en gång är med i topp på den här listan. Det är oerhört viktigt att alla ska kunna ta del av vårt innehåll, även de med funktionsnedsättningar, och därför jobbar vi hela tiden med tillgänglighetsanpassning och olika tekniska uppdateringar för att upprätthålla en hög kvalitet. Ju mindre en webbplats är, desto enklare blir det jobbet, och att 1177 som är en så pass stor webbplats ofta får höga betyg i Webperfs mätningar är ett kvitto på att vi gör rätt saker, säger Gustaf Rosander som är sektionschef inom avdelningen Arkitektur och digital infrastruktur på Inera.

Även mätningen som gjordes i juli gav höga betyg till flera av Ineras webbplatser. Rikshandboken hamnade på förstaplats då också, medan 1177, Vårdhandboken, UMO och Youmo fanns med i topp tio.

En annan kategori som Webperf mäter och utvärderar är webbplatser som tillhör bolag ägda av offentlig sektor. I augusti toppar Inera AB listan med totalbetyget 4.67. Det är samma områden som betygsätts även i den här kategorin.

Fler nyheter

Prenumerera på Ineras nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om Ineras tjänster, projekt och kommande evenemang. Läs intervjuer med kunder och experter. Aktuellt från Inera skickas en gång i månaden.

Nyheter

Här hittar du övergripande nyheter om Inera.

Till toppen av sidan