Aktuellt

Dags att uppgradera SITHS eID-appen för Windows

Den 17 oktober släpptes version 2.1 av SITHS eID-app för Windows. Den behöver installeras på alla datorer där det ska gå att använda SITHS eID Portal och SITHS eID Mina sidor när de lanseras i januari 2024. Det kommer inte gå att använda de nya portalerna med Net iD Enterprise eller tidigare versioner av SITHS eID-appen.

Den nya versionen innebär följande viktiga förändringar:

  • Stöd för Windows Server. Omfattar versionerna 2016 R2, 2019 och 2022 vid användning av SITHS eID appen för Windows MD. Förutsätter att avtal tecknats med Inera om support för användning på VDI-plattform. Beställ support för SITHS eID-app för Windows på VDI-plattformarna.
  • Ny version av Safenet Authentication Client (SAC). Denna version av SAC stödjer svenska som språk och innehåller ett antal förbättringar.
  • Förbättringar och felrättningar. Denna version innehåller ett antal felrättningar och förbättringar. Några av dessa krävs för att använda nya SITHS eID Portal. Mer information om dessa återfinns i release notes.

Föregående version 2.0 kommer att supporteras till 17 april 2024.

Aktuella artiklar

Identifieringstjänst SITHS

SITHS är en elektronisk identitetshandling som används för säker identifiering av både personer och system inom regioner, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter. SITHS används till exempel vid inloggning i tjänster, för elektronisk signering och för säker kommunikation mellan system.

Ny lösning för SITHS

Projektet Ny lösning för SITHS utvecklar och inför nya lösningar för inloggning och elektroniska underskrifter med SITHS e-legitimation, samt utvecklar nya portaler för utfärdande och hantering av SITHS e-legitimationer.

Nyheter SITHS

Vill du få nyheter om Identifieringstjänst SITHS som e-post?

Till toppen av sidan