Aktuellt

Återkoppling från SITHS-dagen den 28 november

SITHS-dagen genomfördes den 28 november. Omkring 50 personer deltog på plats och ett stort antal personer deltog också via direktsändningen på webben.

Huvudpunkten på agendan var SITHS eID Portal som ska ersätta SITHS Admin. Projektet presenterade den planerade tidplanen inför lanseringen som sker den 23–25 januari och vilka aktiviteter våra anslutna organisationer behöver genomföra inför lanseringen.

Projektet genomförde även en livedemo i SITHS eID Portal där vi bland annat visade och gick igenom beställning och aktivering av ordinarie kort, reservkort tillitsnivå 2 och tillitsnivå 3.

Du som inte var på plats i Landstingshuset, eller som inte hade möjlighet att se direktsändningen, kan se webbsändningen via länken nedan. Du kan även ta del av presentationen som visades under dagen.

Till dig som deltog vid mötet på plats eller på distans – vi vill gärna veta vad du tyckte och hur vi kan bli bättre, svara gärna på utvärderingen.

Aktuella artiklar

Identifieringstjänst SITHS

SITHS är en elektronisk identitetshandling som används för säker identifiering av både personer och system inom regioner, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter. SITHS används till exempel vid inloggning i tjänster, för elektronisk signering och för säker kommunikation mellan system.

Ny lösning för SITHS

Projektet Ny lösning för SITHS utvecklar och inför nya lösningar för inloggning och elektroniska underskrifter med SITHS e-legitimation, samt utvecklar nya portaler för utfärdande och hantering av SITHS e-legitimationer.

Nyheter SITHS

Vill du få nyheter om Identifieringstjänst SITHS som e-post?

Till toppen av sidan