Aktuellt

550 000 ska gå över till nya SITHS - läs om fördelarna

Senast den 31 december behöver alla SITHS-anslutna organisationer ha infört den nya lösningen för SITHS. Nyhetssajten Voister har intervjuat Ineras Dan Bergvall om fördelarna.

Dan Bergvall, sektionschef på Inera.
Dan Bergvall är sektionschef för infrastrukturtjänster på Inera.

Alla organisationer som använder SITHS i sina lokala system och e-tjänster behöver införa den nya autentiseringslösningen senast den 31 december 2022. Det är en förändring som kan kräva mycket arbete, beroende på hur många av organisationens system som är kopplade till den befintliga lösningen.

I intervjun med Voister nämner Dan Bergvall flera fördelar med den nya lösningen för SITHS, som gör att arbetet kan vara mödan värt. Bland annat nämner han att den nya lösningen är säkrare och ger möjlighet till mobil inloggning och elektroniska underskrifter. Den öppnar också upp för kostnadsbesparingar till följd av att det blir möjligt att utfärda SITHS på distans.

Aktuella artiklar

Identifieringstjänst SITHS

SITHS är en elektronisk identitetshandling som används för säker identifiering av både personer och system inom regioner, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter. SITHS används till exempel vid inloggning i tjänster, för elektronisk signering och för säker kommunikation mellan system.

Ny lösning för SITHS

Projektet Ny lösning för SITHS utvecklar och inför nya lösningar för inloggning och elektroniska underskrifter med SITHS e-legitimation, samt utvecklar nya portaler för utfärdande och hantering av SITHS e-legitimationer.

Nyheter SITHS

Vill du få nyheter om Identifieringstjänst SITHS som e-post?

Till toppen av sidan