Aktuellt

1177.se får hedervärd utmärkelse för SEO

1177.se får årets svenska SEO-pris inom kategorin Offentlig sektor. ”Att få ett pris som detta är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb ” säger Jenny Andersson, sökredaktör för 1177.se på Inera.

Bild på Eva-Lena Nordqvist, Jenny Andersson och Johanna Brydolf.
Från vänster: Eva-Lena Nordqvist, tjänsteansvarig för 1177.se på Inera, Jenny Andersson, sökredaktör för 1177.se på Inera och Johanna Brydolf, gruppledare för 1177.se på Inera.

Varje år premieras svenska hemsidor som genomfört framstående SEO-insatser för att öka mängden trafik och synliggöra innehållet för besökarna. Svenska SEO-priset delas ut i 27 olika kategorier och juryn består av SEO-specialister med olika bakgrund inom sökmotoroptimering. Det är andra året i rad 1177.se prisas för sin förmåga att skapa givande och högkvalitativt innehåll utifrån hur invånare söker på symtom och frågor inom vård och hälsa. 

”I kategorin Offentlig Sektor finns det en sajt som har utmärkt sig genom att skapa otroligt mycket och bra innehåll baserat på hur man söker efter symtom och frågor inom vård. De har nu närmare 10 miljoner besökare/månad från Google organiskt”, skriver juryn i sin motivering.  

Eva-Lena Nordqvist arbetar som tjänsteansvarig för 1177.se på Inera och framhåller att sökmotoroptimering är en viktig grundpelare i det redaktionella arbetet.  

– Redaktörerna på den nationella redaktionen arbetar med SEO dagligen och har ständigt invånarnas behov i fokus när det gäller all typ av innehåll på 1177.se, säger hon.  

– I takt med att vi får konkurrens från andra aktörer ökar behovet av sökmotoroptimering. Att få ett pris som detta är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb. Dessutom blir priset en morot för att göra ännu mer, säger Jenny Andersson, sökredaktör för 1177.se på Inera. 

Fler nyheter

Prenumerera på Ineras nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om Ineras tjänster, projekt och kommande evenemang. Läs intervjuer med kunder och experter. Aktuellt från Inera skickas en gång i månaden.

Nyheter

Här hittar du övergripande nyheter om Inera.

Till toppen av sidan