Evenemang

Se filmen från webbinariet om e-legitimation på delade enheter

Vid ett webbinarium den 18 november 2021 berättade Inera och representanter från tre kommuner om hur de hanterar utmaningen med att personal inom exempelvis hemtjänsten arbetar med delade enheter.

I många kommuner, inte minst inom hemtjänsten, finns utmaningen att personal jobbar med delade enheter. Man har en mobiltelefon eller surfplatta som används av en person under ett arbetspass och av en annan person under nästa arbetspass.

För att hantera utmaningen med delade enheter har några kommuner i Västsverige tagit fram e-legitimationer med organisationskoppling. Det innebär att man utgår från legitimationer som utfärdats av och kopplats till kommunen för att få inloggning och övergång att fungera på ett smidigare sätt än tidigare. Se filmen från webbinariet, som hölls den 18 november, där Emil Sjöberg från SML-IT presenterade lösningen. 

Inspelning från webbinariet den 18 november 2021 där Inera och representanter från tre kommuner berättar om hur de hanterar delade enheter med hjälp av e-legitimationer.

Till toppen av sidan