Aktuellt

Evenemang

Inera både anordnar och deltar i många evenemang under året. En del är öppna för alla, medan andra riktar sig till en begränsad publik. Här kan du se både kommande evenemang och inspelningar från vissa av de genomförda evenemangen.

Kommande evenemang

Branschforum mars 2024

Den 22 mars är det dags för årets första branschforum. Då berättar representanter från Inera om den gemensamma färdplanen, projektet Sammanhållen planering, arbetet med reservidentiteter i Personuppgiftstjänsten och Ineras kund- och agentavtal.

Genomförda evenemang 2024

Se filmen där elevhälsan i Kristianstad berättar om sina erfarenheter av NPÖ

Vid ett webbinarium den 15 februari berättade elevhälsa i Kristianstad om sina erfarenheter av att införa Nationell patientöversikt, NPÖ. Verksamhetsansvarig Malin Berg, och Johanna Emilsson, systemansvarig och skolsköterska, beskrev bland annat hur de har tagit hjälp av omsorgsförvaltningen i kommunen för att få stöd med att skaffa rätt behörigheter samt i dialogen med deras systemleverantör.

Se filmen från webbinariet om Hjälpmedelstjänsten för kommuner

Vid ett webbinarium den 26 januari berättade Helena Ahlm, tjänstespecialist för Hjälpmedelstjänsten, om hur fysioterapeut och arbetsterapeut i kommunerna kan ha nytta av Hjälpmedelstjänsten exempelvis för att hitta ett alternativt hjälpmedel som passar invånarens behov. Alla hjälpmedel i tjänsten är kategoriserade utifrån ISO-standarden 9999, vilket gör det enkelt att hitta rätt hjälpmedel.

Till toppen av sidan