Evenemang

Inera både anordnar och deltar i många evenemang under året. En del är öppna för alla, medan andra riktar sig till en begränsad publik. Här kan du se både kommande evenemang och inspelningar från vissa av de genomförda evenemangen.

Kommande evenemang

Webbinarium om 1177 för kommunerna

Den 5 april berättar Inera om erfarenheterna från ett pilotprojekt där tre kommuner fick testa att kommunicera med invånarna via ärendehanteringen i 1177. Avsikten var att undersöka om 1177 skulle kunna vara en samlad ingång för invånare till all hälso- och sjukvård, även den kommunala.

Informationsmöten om utvidgad underskriftstjänst

Den 28 och 30 mars berättar Inera om de nya funktionerna i den utvidgade underskriftstjänsten som lanseras senare i vår.

Genomförda evenemang

Se filmen från webbinarium om sammanhållen vård- och omsorgsdokumentation

Den 22 mars 2023 höll Inera ett webbinarium om den nya lagen om sammanhållen vård- och omsorgsdokumentation. Då redogjordes för vad den nya lagen innebär för elektronisk delning av information mellan vård- och omsorgsgivare inom region och kommun.

Se filmen från webbinariet om Digitalt möte

Den 6 december berättade Inera om vikten av ett mötesverktyg med stark autentisering. Bland annat berättade Övertorneås Aina Bleikvassli om nyttorna med att använda Digitalt möte för en liten kommun med stora avstånd. Investeringen lönade sig redan första året.

Se filmen från webbinarier om Pascal 3.0

Varje dag hela november 2022 höll Ineras Pascalförvaltning webbinarier om den nya versionen av Pascal.

Informationsmöten: Nya tjänster för kommunal vård och omsorg

I november 2022 hölls informationsmöten om erbjudandet som gäller fyra nya tjänster för kommunal vård och omsorg. Se inspelningarna och presentationsmaterialet från mötena.

Se filmen från webbinariet om E-klient

Vid ett webbinarium den 15 september berättade Inera om tjänsten E-klient som är specialanpassad för offentlig sektor. Här är inspelningen från webbinariet.

Inspelningar från Almedalen 2022

Här hittar du inspelningar från de seminarier som Inera arrangerade i Almedalen 2022.

Inspelningar från Vitalis 2022

Här hittar du inspelningar från några av Ineras föredrag på Vitalis 2022.

Se filmen från webbinariet om Rådgivningsstödet webb

Den 28 april 2022 beskrev Inera hur kommunens sjuksköterskor kan ha nytta av Rådgivningsstödet webb.

Se filmen från webbinariet om behov i ett framtida socialtjänstsystem

Vid ett webbinarium den 18 mars 2022 beskrev interaktions- och tjänstedesignerna Daniela Baccarini och Eva Lindholm insikter från en kartläggning av handläggarnas behov inom socialtjänstområdet Barn och unga.

Se filmen från webbinariet om EGIL - för säker hantering av elevdata

Den 31 mars 2022 berättade vi om EGIL, en av lösningarna som kan användas för att dela elevdata till Skolverket vid digitala nationella prov.

Se filmen från webbinariet om SITHS och Mobilt SITHS för kommunerna

Den 27 januari 2022 berättade Inera och representanter från Göteborgs Stad och Region Skåne om planerna för att underlätta kommunernas användning av SITHS.

Se filmen från webbinariet om e-legitimation på delade enheter

Vid ett webbinarium den 18 november 2021 berättade Inera och representanter från tre kommuner om hur de hanterar utmaningen med att personal inom exempelvis hemtjänsten arbetar med delade enheter.

Till toppen av sidan