Aktuellt

Evenemang

Inera både anordnar och deltar i många evenemang under året. En del är öppna för alla, medan andra riktar sig till en begränsad publik. Här kan du se både kommande evenemang och inspelningar från vissa av de genomförda evenemangen.

Kommande evenemang

Inera sänder live från Almedalen

Inera kommer att vara i Visby under årets Almedalsvecka för att tillsammans med inbjudna gäster hålla digitala seminarier om aktuella frågor kring digitalisering och framtidens välfärd. Hör experter och politiker trendspana inom områden som hälso- och sjukvård, tech och kommungemensamma satsningar.

Webbinarium om kommunernas roll i en sammanhållen planering på 1177

Den 28 maj berättar Inera om projektet Sammanhållen planering med fokus på kommunernas roll vid skapandet av en översikt för invånaren på 1177.

Genomförda evenemang 2024

Se filmen från webbinariet om restanmälda läkemedel i Sil Online

Läkemedelsbrist är ett växande problem och antalet restanmälningar från läkemedelsföretagen ökar. På ett webbinarium 21 maj berättade Birgit Eiermann, läkemedelssamordnare på Inera, om en ny möjlighet att nå information om restanmälda läkemedel via Sil Online.

Inera på Vitalis 2024

Varje år möts representanter från kommuner, regioner, privata vårdgivare, myndigheter, akademi och industri för kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte på eHälsomässan Vitalis. I år deltog över 6 000 personer på konferensen som gick av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg 13-16 maj. Inera var på plats och föreläste inom flera områden kopplat till digitalisering i välfärden.

Se filmen där elevhälsan i Kristianstad berättar om sina erfarenheter av NPÖ

Vid ett webbinarium den 15 februari berättade elevhälsa i Kristianstad om sina erfarenheter av att införa Nationell patientöversikt, NPÖ. Verksamhetsansvarig Malin Berg, och Johanna Emilsson, systemansvarig och skolsköterska, beskrev bland annat hur de har tagit hjälp av omsorgsförvaltningen i kommunen för att få stöd med att skaffa rätt behörigheter samt i dialogen med deras systemleverantör.

Se filmen från webbinariet om Hjälpmedelstjänsten för kommuner

Vid ett webbinarium den 26 januari berättade Helena Ahlm, tjänstespecialist för Hjälpmedelstjänsten, om hur fysioterapeut och arbetsterapeut i kommunerna kan ha nytta av Hjälpmedelstjänsten exempelvis för att hitta ett alternativt hjälpmedel som passar invånarens behov. Alla hjälpmedel i tjänsten är kategoriserade utifrån ISO-standarden 9999, vilket gör det enkelt att hitta rätt hjälpmedel.

Till toppen av sidan