Aktuellt

Evenemang

Inera både anordnar och deltar i många evenemang under året. En del är öppna för alla, medan andra riktar sig till en begränsad publik. Här kan du se både kommande evenemang och inspelningar från vissa av de genomförda evenemangen.

Kommande evenemang

Träffa Inera i Almedalen

Inera kommer att vara på plats under årets Almedalsvecka för att omvärldsbevaka och träffa kunder och branschkollegor. Vi livesänder ett möte den 28 juni och tre möten den 29 juni där vi rapporterar om högaktuella ämnen tillsammans med inbjudna gäster från kommuner, regioner och it-leverantörer.

Webbinarium: Så kan kommunen stärka skyddet mot cyberattacker

Den 21 juni bjuder Inera in till en föreläsning om hur kommuner kan stärka sin säkerhet för att bättre skydda sig mot cyberangrepp. Webbinariets målgrupp är säkerhetsansvariga och andra chefer i små kommuner.

Informationsmöte om utvidgad underskriftstjänst

Den 13 juni berättar Inera om de nya funktionerna i den utvidgade underskriftstjänsten som lanseras i höst.

Genomförda evenemang 2023

Se filmen från webbinariet om NPÖ och 1177 journal

Den 26 maj hölls ett webbinarium om hur tjänsterna Nationell patientöversikt, NPÖ, och 1177 journal kan skapa nytta för kommunal hälso- och sjukvård.

Se filmen från webbinariet om Digitalt möte

Den 12 maj berättade Inera om vikten av ett mötesverktyg med stark autentisering. Mattias Ahlgren, verksamhetsutvecklare i Region Gotland, berättade om sina högt ställda krav på en digital mötestjänst som skulle användas av bland annat socialtjänsten och varför valet föll på Ineras lösning. 

Se filmer från webbinarier om sammanhållen vård- och omsorgsdokumentation

Den 22 mars och den 15 maj 2023 höll Inera två kompletterande webbinarier om den nya lagen om sammanhållen vård- och omsorgsdokumentation. Då redogjordes för vad den nya lagen innebär för elektronisk delning av information mellan vård- och omsorgsgivare inom kommuner och regioner.

Se filmen från webbinariet om 1177 och kommunerna

Den 5 april hölls ett webbinarium om erfarenheterna från ett pilotprojekt där tre kommuner, Uddevalla, Kungsbacka och Örebro, fick testa att kommunicera med invånarna via ärendehanteringen i 1177. Under webbinariet presenterade Ineras Lina Samnegård, tjänstespecialist på 1177 e-tjänster, de nyttor och utmaningar som framkom under pilotperioden. Även Örebro kommun berättade om sina erfarenheter från testet och varför de väljer att fortsätta användandet.

Se filmen från möten om utvidgad underskriftstjänst

Den 28 och 30 mars berättade Inera om de nya funktionerna i den utvidgade underskriftstjänsten som lanseras senare i vår. Här finns inspelning och presentation från mötena.

Till toppen av sidan