Aktuellt

Evenemang

Inera både anordnar och deltar i många evenemang under året. En del är öppna för alla, medan andra riktar sig till en begränsad publik. Här kan du se både kommande evenemang och inspelningar från vissa av de genomförda evenemangen.

Kommande evenemang

Webbinarium om Pascal – kommunernas främsta källa för läkemedelsinformation

Den 16 oktober berättar Inera om hur biverkningsöversikten Bikt kan nås via Pascal och om statusen i arbetet med en ny version av Pascal i samband med lagen om nationella läkemedelslistan.

Genomförda evenemang 2023

Se filmen från webbinarium om cybersäkerhet för kommunerna

Den 21 juni hölls ett webbinarium om hur den lilla kommunen kan rusta sig bättre för att skydda sig mot cyberangrepp. Cyberexperten Stefan Schörling berättade hur ett angrepp kan gå till, vilka som ligger bakom angreppen samt vilka skyddsåtgärder användare och systemadministratörer behöver vidta.

Inspelningar från Almedalen 2023

Under årets Almedalsvecka sände Inera live tillsammans med kunder och branschkollegor. Se inspelningarna där Ineras experter och inbjudna gäster från kommuner, regioner och it-leverantörer rapporterar intressanta trendspaningar de gjort.

Inspelningar från Vitalis 2023

Här hittar du inspelningar från några av Ineras föredrag på Vitalis 2023.

Se filmer från möten om utvidgad underskriftstjänst

Vid flera tillfällen under våren har Inera berättat om de nya funktionerna i den utvidgade underskriftstjänsten som lanseras i september. Här finns inspelning och presentation från två av mötena.

Se filmen från webbinariet om NPÖ och 1177 journal

Den 26 maj hölls ett webbinarium om hur tjänsterna Nationell patientöversikt, NPÖ, och 1177 journal kan skapa nytta för kommunal hälso- och sjukvård.

Se filmen från webbinariet om Digitalt möte

Den 12 maj berättade Inera om vikten av ett mötesverktyg med stark autentisering. Mattias Ahlgren, verksamhetsutvecklare i Region Gotland, berättade om sina högt ställda krav på en digital mötestjänst som skulle användas av bland annat socialtjänsten och varför valet föll på Ineras lösning. 

Se filmen från webbinariet om 1177 och kommunerna

Den 5 april hölls ett webbinarium om erfarenheterna från ett pilotprojekt där tre kommuner, Uddevalla, Kungsbacka och Örebro, fick testa att kommunicera med invånarna via ärendehanteringen i 1177. Under webbinariet presenterade Ineras Lina Samnegård, tjänstespecialist på 1177 e-tjänster, de nyttor och utmaningar som framkom under pilotperioden. Även Örebro kommun berättade om sina erfarenheter från testet och varför de väljer att fortsätta användandet.

Till toppen av sidan