Evenemang

Inera både anordnar och deltar i många evenemang under året. En del är öppna för alla, medan andra riktar sig till en begränsad publik. Här kan du se både kommande evenemang och inspelningar från vissa av de genomförda evenemangen.

Kommande evenemang

Branschforum för svenska it-marknaden på tema identitet och åtkomst

Den 16 december startar Inera ett branschforum som syftar till att bjuda in den svenska techindustrin till dialog och informationsutbyte inom aktuella frågor. Första tillfället blir på temat identitet och åtkomst (IAM) där Ineras CTO Sara Meunier och Ineras arkitekturgruppering lyfter Ineras målbildsarbete och strategi inom området och ger aktuell status i den IAM-strategi som är under framtagande.

Webbinarium om vinster med säkra möten på distans

Den 6 december berättar Aina Bleikvassli om hur Digitalt möte skapar nytta för både invånare och personal i Övertorneå kommun. Representanter från Inera deltar också.

Genomförda evenemang

Informationsmöten: Fyra nya tjänster för kommunal vård och omsorg

I november 2022 hölls informationsmöten om erbjudandet som gäller fyra nya tjänster för kommunal vård och omsorg. Se inspelningarna och presentationsmaterialet från mötena.

Se filmen från webbinariet om E-klient

Vid ett webbinarium den 15 september berättade Inera om tjänsten E-klient som är specialanpassad för offentlig sektor. Här är inspelningen från webbinariet.

Inspelningar från Almedalen 2022

Här hittar du inspelningar från de seminarier som Inera arrangerade i Almedalen 2022.

Inspelningar från Vitalis 2022

Här hittar du inspelningar från några av Ineras föredrag på Vitalis 2022.

Se filmen från webbinariet om Rådgivningsstödet webb

Den 28 april 2022 beskrev Inera hur kommunens sjuksköterskor kan ha nytta av Rådgivningsstödet webb.

Se filmen från webbinariet om behov i ett framtida socialtjänstsystem

Vid ett webbinarium den 18 mars 2022 beskrev interaktions- och tjänstedesignerna Daniela Baccarini och Eva Lindholm insikter från en kartläggning av handläggarnas behov inom socialtjänstområdet Barn och unga.

Se filmen från webbinariet om EGIL - för säker hantering av elevdata

Den 31 mars 2022 berättade vi om EGIL, en av lösningarna som kan användas för att dela elevdata till Skolverket vid digitala nationella prov.

Se filmen från webbinariet om SITHS och Mobilt SITHS för kommunerna

Den 27 januari 2022 berättade Inera och representanter från Göteborgs Stad och Region Skåne om planerna för att underlätta kommunernas användning av SITHS.

Se filmen från webbinariet om e-legitimation på delade enheter

Vid ett webbinarium den 18 november 2021 berättade Inera och representanter från tre kommuner om hur de hanterar utmaningen med att personal inom exempelvis hemtjänsten arbetar med delade enheter.

Till toppen av sidan