Uppgradera från Freja e-id till Freja e-id plus

Det finns flera sätt att logga in på 1177.se. Det går att använda Freja e-id plus, bank-id, mobilt bank-id eller Telia e-legitimation. Den som idag använder Freja e-id måste numera uppgradera till Freja e-id plus eller använda någon annan e-legitimation.

En viktig del i att minska smittspridningen av coronaviruset är tillgång till provtagning. I de flesta regioner går det att enkelt beställa provtagning via 1177.se och få sitt provsvar den vägen. Framöver kommer det i de flesta regioner också gå att boka tider för vaccination på 1177.se.

För att logga in på 1177.se behövs ett svenskt personnummer och en e-legitimation, antingen bank-id eller Freja e-id plus. Från och med den 5 februari går det inte längre att använda Freja e-id för att logga in på 1177.se.

De personer som använt Freja e-id för att till exempel beställa provtagning och nu inte kan nå sitt provsvar uppmanas att uppgradera till Freja e-id plus, eller till en annan godkänd e-legitimation, alternativt kontakta sin vårdgivare för att få ut sitt provsvar.

Vid symtom på covid-19 ska man följa de riktlinjer som finns och inte gå till ett ombud för Freja e-id för att uppgradera sin e-legitimation.

Mer om hur man loggar in med e-legitimation läs mer på 1177.se.

Bank-id
Du kan installera bank-id på en mobiltelefon, surfplatta eller dator. Bank-id för mobiltelefoner och surfplattor kallas för mobilt bank-id. Bank-id kan du få om du kontaktar en bank. Bankerna har olika krav på din ålder men om du är under 18 år måste du ha tillstånd av vårdnadshavare. Läs mer på din banks webbplats om vad som gäller för dig.

Läs om hur du beställer och kommer igång med Bank-id.

Freja e-id plus
Freja e-id plus är en gratis, svensk e-legitimation. Är du under 18 år måste du ha tillstånd från din vårdnadshavare. För att få Freja e-id plus krävs att du identifierar dig fysiskt hos ett ombud.

Läs om hur du skaffar Freja e-id.

Barn och ungdomar från 13 år
Du som är 13 år eller äldre ska logga in på 1177.se med egen e-legitimation. Det måste vara en e-legitimation med hög säkerhetsnivå. Det räcker inte med ett mobilt säkerhets-id, som är en enklare lösning som bankerna kan ge ut till ungdomar.

Här kan du läsa mer om de tekniska krav som gäller för att logga in på 1177.se

Till toppen av sidan