Gå till innehåll

Utbildning Pascal

Om du arbetar, utbildar eller ger it-support i Pascal kan du delta i Ineras utbildningar. De som utbildar är sjuksköterskor, läkare eller specialister inom till exempel HSA och SITHS och alla är vana Pascal-användare.

Vid varje utbildningstillfälle går man igenom viktiga och bra funktioner. Det blir tid för de vanligaste frågorna från användare och svaret på dem. Nyheter på gång presenteras. Tid finns för praktiska övningar i verktyget och det finns datorer på plats. För mer detaljer välj ett utbildningstillfälle nedan utifrån behov (målgrupp) och läs mer om varje utbildning.

Målgrupp

Utbildningarna vänder sig till dig som är läkare, sjuksköterska med förskrivningsrätt, apotekare inom vården eller arbetar på lokal it-support för Pascal.

Välj nedan utifrån din roll och få mer information om datum, innehåll och anmälan för utbildningen:

Antalet platser är minst 6 och max 15. Utbildningstillfällen med färre än sex personer ställs in. Vi skickar ut en bekräftelse till alla som anmält sig två veckor innan kursstart för att meddela om du har fått en plats.

Kostnad, tid och plats

Utbildningen kostar 2500 kronor per person (exklusive moms) där lunch och fika ingår. Varje deltagare får själva stå för eventuella resor och logi. Vid avbokning mindre än fem vardagar före kursdagen debiteras fullt pris.

Utbildningen äger rum i Ineras lokaler i Stockholm, och pågår mellan 10.00-16.00 med paus för kaffe och lunch. Kaffe och smörgås serveras från 9.30.

Skräddarsy en egen utbildning

Det är även möjligt att sätta ihop en utbildning utifrån din organisations behov. Utbildningarna kan genomföras i Ineras lokaler eller genom att Inera kommer till er och utbildar. Utifrån målgruppens behov och utbildningens innehåll kan det vara både en halv- eller heldagsutbildning.

Målgrupp är användare, utbildare och personer ansvariga för it-support hos region, kommuner, privata vårdgivare, läkarorganisationer, dosapoteken och it-supportaktörer.

Utbildning- och demonstrationsmiljöer

Pascal har olika utbildnings- och demonstrationsmiljöer och dessa ska användas dels för utbildning av användare samt för test och kontroll av det som utvecklas.

För att nå de olika miljöerna krävs användarnamn och inloggning. Den som genomför utbildningar, testar eller på annat sätt ska kontrollera Pascal hos sin vårdgivare har rätt att få tillgång till systemen.

Utbildningsmiljöerna är alltid uppdaterade i exakt samma version som den "riktiga" Pascal. Efter en utbildning kan användaren arbeta i Pascal och det ser likadant ut.

Demonstrationsmiljöerna uppdateras efterhand som utvecklingen pågår och är en version av hur långt utvecklingen har kommit inför ny uppdatering. Demomiljön är den variant som referensgruppen använder för att pröva och testa de olika lösningarna eller förändringarna som utvecklarna tagit fram. Det behöver alltså inte vara den slutgiltiga versionen av en ny funktion eller vy, utan kan förändras fram till att ett beslut är taget om att det fungerar.

Miljöer för direkt inloggning

För er som använder Pascal direkt (alltså inte via journal) finns det två utbildningsmiljöer (en med inloggning för SITHS-kort och en utan) samt två demonstrationsmiljöer (en med inloggning för SITHS-kort och en utan). Observera att det är nya länkar till utbildningsmiljön.

Demomiljö för "uthoppstester"

För dem som använder Pascal via så kallat uthopp (direkt i journalen) finns en miljö och den uppdateras efterhand som utvecklingen pågår och där kan de regionerna testa och pröva att de funktioner och nya vyer som kommer fungerar via uthoppet.

Uthoppstestester med SITHS-kortsinloggning: Demomiljö med SITHS-kortsinloggning: https://demosiths.eordinationpascal.se

SITHS-inloggning

För de som loggar in på miljöer med SITHS-kort gäller:

  • För att logga in med SITHS-kort i testmiljön behöver man ett testkort med certifikat av typen SITHS Root CA v1 PP
  • Testanvändaren måste också finnas med i HSA-katalogen: HSA Test 2
  • Viktigt att användaren där har ett medarbetaruppdrag samt att ändamål skall vara "vård och behandling"
  • Kontakta er lokala SITHS/HSA-organisation för beställning av SITHS testkort

Användarnamn, inloggning och testpatient

Några viktiga förutsättningar för utbildnings- och demonstrationsmiljöerna och vem som ska kontaktas för att få ordning på dem:

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Telefon

Kundservice, felanmälan och support

Scrolla till toppen av sidan