Utbildningar
Här har vi samlat alla de utbildningar som några av tjänsterna erbjuder.
-
Intygsskolan
Intygsskolan riktar sig till dig som använder någon av Ineras intygstjänster; Webcert, Rehabstöd eller Intygsstatistik. Här kan du lära dig mer om hur du använder tjänsterna genom instruktionsfilmer, steg-för-steginstruktioner och en hel del tips.
-
Intygsstatistik
Välkommen till Intygsskolan för Intygsstatistik. Här får du svar på frågor och kan lära dig mer om hur du använder tjänsten. Det finns filmer, steg-för-steg-instruktioner och allmänna tips för att göra ditt arbete lättare.
-
Rehabstöd
Här hittar du Intygsskolan för Rehabstöd. Välkommen att lära dig mer genom korta instruktionsfilmer, steg-för-steg-instruktioner och tips och tricks.
-
Webcert
Välkommen till Intygsskolan för Webcert. Här kan du lära dig hur du skapar och skickar digitala intyg. Här finns korta instruktionsfilmer, steg-för-steg-instruktioner och tips på vad du kan tänka på när du jobbar i Webcert.
-
Filmer Personuppgiftstjänsten
Här kan du ta del av de filmer som vi har tagit fram för Personuppgiftstjänsten. Ambitionen är att de ska täcka det behov av utbildning som finns. Filmerna gäller för Personuppgiftstjänsten 3.0 och framåt.
-
Filmer Säkerhetstjänster
Istället för enskilda utbildningstillfällen, har vi tagit fram filmer för Säkerhetstjänster. Ambitionen är att dessa ska täcka det behov av utbildning som finns.
-
Utbildning lokal it-support för Pascal
Om du arbetar inom landsting, region, kommun eller privat vårdgivare med lokal support för Pascal välj något av dessa utbildningstillfällen.
-
Utbildning för utbildare i Pascal
Om du utbildar andra i Pascal välj något av dessa utbildningstillfällen.
-
Utbildning Pascal
Om du arbetar, utbildar eller ger it-support i Pascal kan du delta i Ineras utbildningar. De som utbildar är sjuksköterskor, läkare eller specialister inom till exempel HSA och SITHS och alla är vana Pascal-användare.
-
Utbildning Hjälpmedelstjänsten
Här finner du information om utbildningar i Hjälpmedelstjänsten, både för Sjukvårdshuvudmän och Leverantörer - målen för respektive kurs, vem de vänder sig till, vad de lär ut, omfattning, var, när, pris med mera.
-
Krav på SITHS RA-utbildare
SITHS styrs av organisation, regelverk och rutiner för certifikatsutfärdande, men också av den verklighet som finns i svensk vård och omsorg. Därför krävs det som regel mångårig erfarenhet av dessa frågor för att kunna utbilda inom SITHS.
-
Utbildning Svenska Biobanksregistret
Ett antal filmer/webbseminarier är framtagna och de visar hur Svenska biobanksregistret, SBR, fungerar och framförallt hur det går till att ansluta.
-
SITHS-utbildning
Enligt SITHS regelverk är det obligatoriskt för ansvarig RA-person att gå en godkänd RA-utbildning.
-
Krav för att få bli HSA-utbildare
Vi ställer höga krav på de organisationer som vill utbilda inom HSA. Den som håller utbildningen ska vara mycket kunnig inom HSA för att också kunna hantera de följdfrågor som uppstår under utbildningen. Är du intresserad av bli HSA-utbildare kan du anmäla ditt intresse.
-
Filmer om HSA
Som ett komplement till HSA-utbildningen har vi tagit fram ett antal filmer. De lyfter fram de viktigaste delarna ur respektive område och ger dig en övergripande bild om vad som gäller kring detta.
-
Utbildning och webbinarer för HSA
HSA-utbildningen riktar sig till dig som arbetar med HSA, och kan beställas direkt från våra godkända och kvalitetssäkrade utbildare. Som ett stöd i arbetet kring HSA finns även webbinarer och Handboken för HSA-administratörer.
-
Utbildning Infektionsverktyget
Organisationer som arbetar med Infektionsverktyget, eller som vill veta mer om hur verktyget fungerar, har möjlighet att gå både en grundutbildning och en fördjupningsutbildning.