Aktuellt

Fler sätt att ansluta till Säkerhetstjänster

Sedan tidigare kan regioner, kommuner, myndigheter och privata vårdgivare ansluta sina system och e-tjänster till Säkerhetstjänster genom direktanslutning. Nu är det även möjligt att ansluta till Säkerhetstjänster IdP och Spärr, Samtycke, Logg via agent.

Sedan tidigare kan regioner, kommuner, statliga myndigheter och privata vårdgivare ansluta sina egna system och e-tjänster till Säkerhetstjänster genom direktanslutning. Direktanslutning innebär att kunden själv ansvarar för anslutningen.

Nu är det även möjligt att beställa Säkerhetstjänster IdP och Spärr, Samtycke, Logg med så kallad agentanslutning. Det innebär att det är leverantören av ett system eller en e-tjänst som gör anslutningen till Säkerhetstjänster i egen regi. Kunder som använder systemet eller e-tjänsten får då tillgång till Säkerhetstjänster via leverantörens anslutning. Leverantören kallas i det här upplägget för agent.

En leverantör som vill ansluta till Säkerhetstjänster som agent behöver teckna agentavtal med Inera. Organisationer som vill använda Säkerhetstjänster via en agents anslutning behöver vara kunder hos Inera och beställa tjänsten i Ineras kundportal.

Aktuella artiklar

Säkerhetstjänster

Säkerhetstjänster gör det möjligt för organisationer att reglera och följa upp åtkomsten till patientinformation.

Nyheter Säkerhetstjänster

Vill du få nyheter om Säkerhetstjänster som e-post?

Till toppen av sidan