Aktuellt

Fler sätt att ansluta till Personuppgiftstjänsten

Sedan tidigare kan regioner, kommuner, myndigheter och privata vårdgivare ansluta sina system och e-tjänster till Personuppgiftstjänsten genom direktanslutning. Nu är det även möjligt att ansluta via agent.

Sedan tidigare kan regioner, kommuner, statliga myndigheter och privata vårdgivare ansluta sina egna system och e-tjänster till Personuppgiftstjänsten genom direktanslutning. Direktanslutning innebär att kunden själv ansvarar för anslutningen.

Nu är det även möjligt att beställa Personuppgiftstjänsten med så kallad agentanslutning. Det innebär att det är leverantören av ett system eller en e-tjänst som gör anslutningen till Personuppgiftstjänsten i egen regi. Kunder som använder systemet eller e-tjänsten får då tillgång till Personuppgiftstjänsten via leverantörens anslutning. Leverantören kallas i det här upplägget för agent.

En leverantör som vill ansluta till Personuppgiftstjänsten som agent behöver teckna agentavtal med Inera. Organisationer som vill använda Personuppgiftstjänsten via en agents anslutning behöver vara kunder hos Inera och beställa tjänsten i Ineras kundportal.

Aktuella artiklar

Personuppgiftstjänsten

Personuppgiftstjänsten hanterar personuppgifter från bland annat Skatteverket, till exempel adressuppgifter som finns i befolkningsregistret.

Till toppen av sidan