UMO vinner Publishingpriset för Youmo skola

UMO har vunnit Publishingpriset 2020 för utbildningsmaterialet Youmo skola i kategorin Utbildnings- och instruktionssajter. Motiveringen löd ”För utmärkt hantering av ett viktigt ämne med föredömlig målgruppsanpassning i text och bild”.

UMO

Utbildningsmaterialet Youmo skola vänder sig till elever som är nya i Sverige och lärare på gymnasiets språkintroduktionsprogram. Materialet innehåller 21 övningar som passar i svenska, samhällskunskap och biologi men även övriga ämnen. Övningarna är av olika slag, bland annat finns det diskussionsfrågor, läsförståelsetest, skrivövningar, grammatikövningar samt ett roligt quiz.

– Vi är så glada för den här vinsten! Vi är stolta över att ha skapat något som gör det enklare för lärare att använda Youmo i skolan. På så sätt kan fler unga komma i kontakt med Youmo.se och få kunskap om viktiga ämnen, säger Moa Lindholm, redaktör på Youmo.se.

– Både mina elever och jag har haft otroligt bra användning av hela Youmo.se ända sedan sajten skapades, materialet är oerhört viktigt och så lättillgängligt. Att det nu dessutom finns färdiga övningar att använda i klassrummen underlättar arbetet för alla ämneslärare att ta till sig materialet, säger Matilda von Bahr, lärare i svenska och svenska som andraspråk, Globala gymnasiet, Stockholm.

Youmo skola har producerats i samarbete med Kapi Agency och har tagits fram i samverkan med lärare och testats av elever. Publishingpriset är en årlig tävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter och andra trycksaker.

Det är inte första gången som Youmo och UMO får pris. Förra året fick Youmo silver i InUse Award och 2015 vann UMO publishingpriset. I år var UMO nominerad i två kategorier, utöver Youmo skola var UMO även nominerad för filmserien ”Besök på en ungdomsmottagning" som visar hur ett besök på en ungdomsmottagning kan gå till.

Till toppen av sidan