Aktuellt

Per Brogevik ny CIO på Inera

I syfte att vidareutveckla kvalitet och resurseffektivitet i it-leveranserna rekryterar Inera Per Brogevik till CIO. Han är idag digitaliseringsdirektör/CIO i Örebro kommun och börjar på Inera i november 2023.

Inera tillhandahåller den nationella digitala infrastruktur som möjliggör säkert informationsutbyte mellan aktörer inom vård och omsorg. Därtill har Inera drygt fyrtio verksamhetskritiska tjänster som dagligen bidrar till nytta i välfärden.

– Det ställs högre och högre krav på kvalitet, robusthet och effektivitet i drift och utveckling av våra it-leveranser. Ytterst handlar det om att öka värdet för våra kunder. Därför är jag väldigt glad över att ha rekryterat Per Brogevik, som både har omfattande erfarenhet inom området och är en stark ledare med fokus på utveckling, säger Patrik Sundström, tf vd Inera.

– Som CIO får Per ett viktigt uppdrag att tillsammans med kollegor och kunder vidareutveckla tjänsteutbudet och samtidigt bidra till att Inera blir en ännu större del av lösningen på välfärdens behov av digitalisering.

Per Brogevik
Per Brogevik tillträder som CIO på Inera i november.

Per är idag digitaliseringsdirektör/CIO i Örebro kommun. Han börjar på Inera i november 2023 och kommer ingå i Ineras ledningsgrupp.

– Inera är en nyckelaktör i digitaliseringen av svensk välfärd. Det känns oerhört inspirerande och spännande att i detta viktiga skede ansluta till bolaget i en så central roll och få bidra med mina erfarenheter från den kommunala utvecklingsagendan. Genom åren har jag haft förmånen att arbeta med utveckling och förvaltning av digitala tjänster inom såväl privata, statliga och nu senast kommunala organisationer. Jag ser fram emot att få träffa alla medarbetare och chefer och tillsammans vidareutveckla de redan framgångsrika tjänsterna, utveckla helt nya och därmed bidra till att ta Inera till nästa nivå, säger Per Brogevik.

Fler nyheter

Prenumerera på Ineras nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om Ineras tjänster, projekt och kommande evenemang. Läs intervjuer med kunder och experter. Aktuellt från Inera skickas en gång i månaden.

Nyheter

Här hittar du övergripande nyheter om Inera.

Till toppen av sidan