Aktuellt

Nu kan regioner prenumerera på statistik från Inera

Inera erbjuder nu en möjlighet för regioner att göra mer djupgående analyser kopplat till användningen av Ineras tjänster.

För många av Ineras tjänster finns öppen statistik på inera.se som visar hur mycket tjänsterna används, och hur användningen ändras över tid. Statistiken kan användas av såväl personal i kommuner och regioner som till exempel politiker och journalister. Det krävs ingen behörighet eller inloggning för att se den öppna statistiken. Utöver den öppna statistiken finns också möjlighet att beställa statistik sammanställd per organisation, detaljerad statistik och enstaka rapporter för specifika behov.

Det nya exporterbjudandet i Statistiktjänsten innebär att regioner automatiskt kan få både den information som ligger publikt och mer detaljerad eller skräddarsydd statistik direkt in i de egna systemen, i stället för att manuellt exportera eller beställa statistiken från Inera. Detta möjliggör för regionerna att göra mer djupgående analyser och koppla ihop Ineras statistik med egen statistik.

Det här gör att regionerna bättre kan mäta nyttan med Ineras tjänster och se effekter av åtgärder eftersom man kan koppla ihop statistiken från Inera med annat som händer i regionen, säger Per Lindgren som är produktägare på Inera.

Fler nyheter

Prenumerera på Ineras nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om Ineras tjänster, projekt och kommande evenemang. Läs intervjuer med kunder och experter. Aktuellt från Inera skickas en gång i månaden.

Nyheter

Här hittar du övergripande nyheter om Inera.

Till toppen av sidan