Aktuellt

Nordic Medtest byter namn och närmar sig moderbolaget

För att bli en tydligare del av sitt moderbolag Inera AB byter Nordic Medtest, NMT, namn till Inera Test och utveckling AB. Bolaget kommer fortsatt att ha sitt säte i Karlstad.

Magnus Lindström, vd på NMT
Magnus Lindström, vd Nordic Medtest.

NMT etablerades 2012 med fokus på testning av vårdens it-system. Bolaget var då en del av dåvarande landstinget i Värmland. I januari 2017 förvärvades NMT av Inera med syfte att utgöra Ineras testverksamhet. Hösten 2020 fick NMT ett utökat ansvar som Ineras test- och utvecklingscenter och nu har bolaget fått en ännu mer framträdande roll inom Inera.

– Vi har närmat oss varandra successivt, löpande hittat synergier och skapar nu en mer samlad leverans. Tiden var helt enkelt mogen att även se över vad vi kan vinna på att koppla ihop våra två organisationer också genom namnet och den visuella identiteten. Att tydliggöra ännu mer internt och externt att vi hör ihop, säger Patrik Sundström, vd Inera.

– Namnbytet har varit på agendan en längre tid eftersom vi ser att det ger många fördelar. Det känns positivt att vi tydliggör vårt ansvar och vad vi gör. Det minskar risken för oklarheter och missförstånd och med gemensamma arbetssätt stärker vi vår leverans, säger Magnus Lindström, vd NMT.

NMT har de senaste åren vuxit och kommer framöver att få ytterligare ansvar som gör att bolaget behöver rekrytera fler medarbetare.

– Vi är ständigt på jakt efter nya talanger, säger Magnus Lindström.

Namnbytet beräknas vara genomfört i september 2024.

Fler nyheter

Prenumerera på Ineras nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om Ineras tjänster, projekt och kommande evenemang. Läs intervjuer med kunder och experter. Aktuellt från Inera skickas en gång i månaden.

Nyheter

Här hittar du övergripande nyheter om Inera.

Till toppen av sidan