Aktuellt

Ida Malmqvist är Ineras nya HR-chef

Inera har utsett Ida Malmqvist som ny HR-chef. Ida kommer också att ingå i Ineras ledningsgrupp och börjar den 16 augusti i år. Närmast kommer Ida från it- och managementkonsultföretaget Netlight.

Ida Malmqvist, HR-chef på Inera.
Ida Malmqvist tillträder som HR-chef i augusti.

– Jag är mycket glad att kunna välkomna Ida till Inera och vår ledning. Ida kommer in med värdefull HR-erfarenhet som kommer att vara viktig för Inera framåt. Hon kommer att kunna stödja oss i vår pågående förändringsresa och för att Inera ska utvecklas som attraktiv arbetsgivare, säger Peter Arrhenius, vd på Inera.

Ida brinner för att skapa en hållbar arbetsplats med möjligheter för medarbetare att utvecklas genom att växa i sin kompetens och vara kreativa. Och därigenom få verksamheten att frodas och nå framgång. Vi ställde några frågor till Ida.

Vad har motiverat dig till att komma till Inera?

Det var utan tvekan det starka och viktiga syftet som Inera har, att digitalisera välfärden. Under min uppväxt sade min mamma, som är läkare, att jag borde satsa på system inom vården. Jag förstod att det var viktigt men började ju läsa HR. Men tanken fanns kvar, om jag ändå skulle kunna vara med och bidra. På Inera kan jag se att det finns en plats där jag kan bidra med de erfarenheter jag har.

Vad har du gjort tidigare?

Jag har en utbildning inom personal- och arbetsvetenskap på Linköpings universitet. Jag började jobba inom rekrytering som konsultchef och breddade mig senare inom HR. Min senaste arbetsgivare, Netlight, har gett mig erfarenhet från ett snabbväxande företag där vi har arbetat mycket med att bygga en stark kultur och med employer branding både för medarbetare och för att locka nya kompetenser. Lika viktigt har det varit att stötta och coacha företagets ledare och utbilda dem inför de utmaningar som vi har mött.

Vad tror du att du kan bidra med på Inera?

Jag brinner för att skapa en hållbar arbetsplats. Det ska vara lustfyllt att arbeta på Inera och alla medarbetare ska ha möjlighet att växa. Jag hoppas bidra med min erfarenhet och kunskap av att bygga ett starkt arbetsgivarvarumärke och stöttning i ledarskapsutveckling. Jag har arbetat mycket med att attrahera, behålla och utveckla it-kompetens. På Netlight har vi flera gånger fått utmärkelser som topparbetsgivare, och för vår tillväxt, lönsamhet och vårt engagemang för jämställdhet inom it-branschen. Dessa erfarenheter ser jag fram emot att bidra med på Inera.

Var önskar du att Inera är om några år?

En välkänd part när det kommer till att utveckla Sveriges välfärd. En arbetsgivare med stolta medarbetare som känner att de utvecklas. Och har kul på jobbet. En viktig del i detta är att bygga en kompetensdelande kultur – kunskapsdelning och att arbeta tillsammans över olika kompetensområden är en viktig pusselbit för utveckling och för att se helheten. På så sätt kan motivation stärkas och slutprodukten blir en del av Ineras framgång.

Vad ska du göra i sommar?

Jag kommer att vara tillsammans med min familj som består av min man och våra två döttrar, helst vid havet med båten – och med vänner.

Ida avlutar med att sammanfatta:

– Det känns fantastiskt roligt att börja på Inera och med min kompetens och erfarenhet bidra till den samhällsviktiga utvecklingsresa som pågår. Jag brinner för att skapa en hållbar, lustfylld arbetsplats där medarbetare har möjlighet att utvecklas och växa sin kompetens och därigenom nå framgång som organisation. Vi ses i augusti!

Till toppen av sidan