Aktuellt

Den gamla spärrfunktionen för SITHS stängs 5 mars

Den 5 mars stängs den gamla funktionen för spärrkontroll av SITHS-certifikat. Då måste alla SITHS-anslutna organisationer ha pekat om sin infrastruktur till den nya spärrfunktionen.

I januari 2024 migrerades SITHS PKI till egen drift på Inera och det innebär bland annat att en ny funktion för spärrkontroll av SITHS-certifikat införs.

Den gamla spärrfunktionen för SITHS-certifikat stängs den 5 mars. De flesta SITHS-anslutna organisationer har redan pekat om sin infrastruktur till den nya spärrfunktionen.

Aktuella artiklar

Identifieringstjänst SITHS

SITHS är en elektronisk identitetshandling som används för säker identifiering av både personer och system inom regioner, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter. SITHS används till exempel vid inloggning i tjänster, för elektronisk signering och för säker kommunikation mellan system.

Ny lösning för SITHS

Projektet Ny lösning för SITHS utvecklar och inför nya lösningar för inloggning och elektroniska underskrifter med SITHS e-legitimation, samt utvecklar nya portaler för utfärdande och hantering av SITHS e-legitimationer.

Nyheter SITHS

Vill du få nyheter om Identifieringstjänst SITHS som e-post?

Till toppen av sidan