Stort intresse för Digitalt möte hos kommunerna

Digitalt möte ingår som en ny produkt inom Ineras tjänst för Video- och distansmöte, och har särskilt utvecklats för att skapa större nytta för kommuner. Sedan lanseringen har över hundra kommuner anmält intresse för att använda tjänsten.

Digitalt möte lanserades i juni efter en kortare pilotundersökning med ett fåtal kommuner och nu har tjänsten uppmärksammats av flera.

Ungefär 120 kommuner har redan anmält sitt intresse för att börja använda Digitalt möte. Några kommuner är redan igång och det pågår även samtal med flera av de intresserade om hur tjänsten kan användas för just deras verksamhet. Utöver det genomförs ett antal visningar och demos av tjänsten.

Digitalt möte är särskilt användbart för videomöten i kontakter med invånare, men kan även användas för videomöten mellan och inom organisationer, till exempel vid kommunfullmäktigemöten, nämnderådsmöten och så vidare. Med hjälp av Digitalt möte kan man enkelt koppla upp sig mot mötet, det enda man behöver är i stort sett tillgång till internet och en dator, surfplatta eller mobiltelefon. I tjänsten ingår deltagaridentifiering med bank-id och SITHS e-legitimation och extra snabb support till användare. Enklare och säkrare än så blir det inte.

Läs mer och beställ Digitalt möte här

Till toppen av sidan