1177 Vårdguiden Sveriges bästa sajt för vård och hälsa

Medieföretaget IDG har listat Sveriges 100 bästa sajter 2020. I år toppar 1177 Vårdguiden som bästa sajt för vård och hälsa. ”Bra vård och trygga råd, både ett vanligt år och ett ovanligt år. En viktig samhällstjänst som svarade snabbt mot pandemin”, lyder motiveringen.

Startsidan för 1177.se
IDG har utsett 1177.se till bästa sajt för vård och hälsa 2020.

Varje år presenterar IDG.se i samarbete med webbdagarna Topp-100-listan över Sveriges bästa sajter. I år präglades listan av hårt prövade sajter då covid-19-pandemin svept över världen och aktiviteten på nätet intensifierats. Många sajter och nättjänster fick bekänna färg och 1177 Vårdguiden var en av dem som lyckades klara trycket, enligt IDG:

”Vilket år som helst är det viktigt att kunna hitta stöd och hjälp när man är orolig och mår dåligt. Men ett år som detta blir det extra uppenbart hur sköra både vi som människor är, och hur mycket vi behöver system och tjänster som försöker hjälpa oss. När hundratusentals människor undrar samma saker, behöver samma saker – eller behöver andra saker samtidigt som de där andra anstormar växlar och chattar – är det tacksamt att ha sajter som är förberedda och kan svara snabbt på nya behov, och som redan i grunden är till för den som sannolikt är lite för stressad för att kunna hantera en krånglig hemsida.”

– 1177 Vårdguiden har utvecklats sedan slutet av 1990-talet och vi vann vårt första stora pris år 2002, Guldlänken, vid konferensen Offentliga rummet, säger Sofie Zetterström, affärsområdeschef för 1177 Vårdguiden. – Det gör mig väldigt stolt att få vara med och driva en sajt som har legat på topp i över 20 år, fortsätter hon.

Det är inte första gången som 1177 Vårdguiden finns med på IDG:s topplista. 2011 vann sajten första pris i kategorin bästa offentliga sajt och 2018 vann 1177 Vårdguiden i kategorin träning och hälsa. Och genom åren har sajten vunnit otaliga priser som Nationalencyklopedins Kunskapspriset, Det lätta priset från Centrum för lättläst, Web Service Award och Klarspråkskristallen från Institutet för språk och folkminnen.

Mer om IDG:s topplista

Topp100 presenteras av IDG.se i samarbete med Webbdagarna. Årets jury utgörs av Mats Stålbröst, webbredaktör på IDG.se, Elin Häggberg, teknikbloggare och journalist, Julia Skott, journalist och författare, samt Thord D. Hedengren, entreprenör och författare. 

Till toppen av sidan