Alla tjänster A-Ö

SDK Öppen testmiljö

SDK Öppen testmiljö är en extern testmiljö som tillhandahålls av Inera för att underlätta för organisationer och systemleverantörer att testa och anpassa sina tekniska lösningar enligt regelverk och specifikationer för tjänsten Säker digital kommunikation.

Läsplatta med illustration av Säker digital kommunikation.

Om SDK Öppen testmiljö

Syftet med SDK Öppen testmiljö, som ibland kallas SDK ÖTM, är att underlätta anslutning till tjänsten Säker digital kommunikation.

Genom att ansluta sina lokala system till SDK Öppen testmiljö kan organisationer och systemleverantörer i egen takt säkerställa att systemen fungerar tillsammans med den gemensamma infrastrukturen för Säker digital kommunikation.

Med SDK Öppen testmiljö går det att simulera rollen som användarorganisation och bland annat testa att registrera och söka efter adressuppgifter i SDK Adressbok.

Systemleverantörer som använder SDK Öppen testmiljö har också möjlighet att få sin meddelandetjänst, MT, och meddelandeklient, MK, godkända av Inera. Ett godkännande innebär att meddelandetjänsten och meddelandeklienten uppfyller de grundläggande tekniska kraven som ställs för att få ansluta till Säker digital kommunikation.

Pris och beställning

Möjligheten att ansluta till SDK Öppen testmiljö erbjuds till alla organisationer och systemleverantörer som vill utveckla och testa lokala lösningar och system för att kunna ansluta dem till Säker digital kommunikation.

Observera att en anslutning till SDK Öppen testmiljö inte ger tillgång till övriga miljöer i tjänsten Säker digital kommunikation, såsom SDK Testbädd (QA) eller SDK PROD. Läs mer om tjänsten Säker digital kommunikation.

Observera att från juni till och med december 2022 är det kostnadsfritt att ansluta till, och använda, SDK Öppen testmiljö.

Beställ SDK Öppen testmiljö

Använd formuläret nedan för att teckna avtal och ansöka om anslutning till SDK Öppen testmiljö.

Teknisk anslutning och införande

För att kunna ansluta till SDK Öppen testmiljö behövs

  • en accesspunkt som är ansluten till DIGG och registrerad i DIGGs SMP
  • ett anslutande system med mjukvara i form av meddelandetjänst (MT) och meddelandeklient (MK) för hantering och kvittens av säkra digitala meddelanden
  • lokal kopia av SDK Adressbok eller integration mot Ineras SDK Adressbok via Sök-API.

Driftstatus och felanmälan

Vill du felanmäla tjänsten? Titta först på tjänstens driftstatus.

Så här felanmäler du tjänsten.

Aktuella artiklar

Säker digital kommunikation

Med Säker digital kommunikation kan kommuner, regioner och statliga myndigheter utbyta känslig och sekretessklassad information digitalt på ett tryggt, enkelt och säkert sätt.

Till toppen av sidan