Gå till innehåll

Arkitektur och regelverk

Arkitektur handlar om struktur och samverkan. En gemensam arkitektur kan förena flera olika aktörer och göra det möjligt för alla att sträva i samma riktning.

Fokus på arbetet med arkitektur och regelverk är att leverera verksamhetsnytta i form av beslut och strategier inom it, som ger mest nytta för investerade pengar.

It-arkitekturen är uppdelad i fyra olika områden

It-arkitekturen är uppdelad i fyra olika huvudområden, där varje del hänger tätt ihop med varandra. Det finns inga knivskarpa gränser, utan uppdelningen ger mer en fingervisning var fokus på uppgiften ligger.

  • Verksamhetsarkitektur
  • Informationsstruktur
  • Säkerhetsarkitektur
  • Teknisk arkitektur

För att lyckas med arkitekturarbete krävs en tät samverkan mellan samtliga områden, och att arbetet hålls ihop på ett målmedvetet och strukturerat sätt.

Målet med en gemensam it-arkitektur

Med en gemensam arkitektur underlättas integrationen med andra system och tjänster, och gör det enklare att utbyta information mellan olika aktörer. Det yttersta målet är att invånaren ska få en bättre och mer sammanhållen vård och omsorg, samt bli mer aktiv och delaktig i sin egen vårdprocess.

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till Kundservice där du kan felanmäla en tjänst, få användarstöd eller beställa en tjänst.

Telefon

Kundservice, felanmälan och support