Webbinarium om e-legitimation på delade enheter

Att flera medarbetare turas om att använda samma mobil är vanligt inom exempelvis hemtjänsten. Men hur hanterar man inloggning på delade enheter? Vid ett webbinarium den 18 november berättar Inera och representanter från tre kommuner om hur det fungerar med exempel från verkligheten.

Äldre dam sitter med mobiltelefon och pratar med vårdpersonal.

I många kommuner, inte minst inom hemtjänsten, finns utmaningen att personal jobbar med delade enheter. Man har en mobiltelefon eller surfplatta som används av en person under ett arbetspass och av en annan person under nästa arbetspass.

Några kommuner i Västsverige har hittat en intressant väg framåt för att få inloggning och övergång att fungera på ett smidigare sätt än tidigare. I lösningen använder man e-legitimationer med organisationskoppling. Det innebär att man utgår från legitimationer som utfärdats av och kopplats till kommunen.

På webbinariet kommer Emil Sjöberg från SML-IT presentera en lösning som tagits fram av kommunerna Sotenäs, Munkedal och Lysekil för att hantera delade enheter med hjälp av e-legitimationer med organisationskoppling och teknisk administration som extern tjänst. På webbinariet kommer bland annat följande frågor tas upp:

  • Hur fungerar det att använda e-legitimationer med organisationskoppling?
  • Hur kan man hantera delade enheter, till exempel inom hemtjänsten där flera medarbetare turas om att använda en mobiltelefon?

Datum och tid

Webbinariet hålls den 18 november klockan 10.00 – 11.30.

Länk för att ansluta skickas ut via e-post när vi har tagit emot din anmälan.

Kontaktperson

För mer information om webbinariet, kontakta Börje Shameti Lewin: borje.shameti.lewin@inera.se

Till toppen av sidan