Vitalis: Smartare inloggningar utan kort

Nyligen blev det klart att det går att använda SITHS e-legitimation även mobilt. Tjänsten är en kvalitetsmärkt Svensk e-legitimation efter granskning och godkännande av Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, på tillitsnivå 3. Det innebär att en halv miljon personer inom offentlig sektor snart har möjlighet att legitimera sig mobilt i tjänsten. På det här seminariet får du höra mer om möjligheterna.

Inom sjukvården är det många som använder SITHS eID för att legitimera sig. Nu kan de som använder SITHS-kortet för att logga in i ditt verksamhetssystem även göra samma sak med mobilt SITHS eID. Det betyder att över 500 000 personer inom den offentliga sektorn som idag har ett SITHS-kort potentiellt kan använda mobilt SITHS eID för inloggning.
Under ett seminarium på Vitalis presenterades hur myndigheter, regioner och kommuner kan nyttja detta nya inloggningssätt.

Den mobila lösningen bygger på en ny metod för autentisering som följer den gemensamma referensarkitekturen för identitet och åtkomst. Referensarkitekturen är framtagen i samverkan med representanter från både kommuner och regioner i syfte att ge stöd och förutsägbarhet vid utveckling av såväl nationella som regionala tjänster.

I presentationen visas exempel hur verksamheter kan använda referensarkitekturen för att bygga sina regionala identitet- och åtkomstlösningar. På seminariet får du träffa Caroline Hagberg, affärsområdeschef på Infrastruktur och arkitektur på Inera, Björn Wiqvist, projektledare på avdelningen för digitalisering och IT på Region Skåne, Eva Sartorius, projektledare på DIGG, Per Mutzell, arkitekt på Inera och Rickard Dehlin, it-arkitekt i Västra Götalandregionen.

Se flera filmer från Vitalis här.

Läs mer om Vitalis 2021

Till toppen av sidan