Gå till innehåll

Att ta hjälp av en agent

Här kan du läsa vad organisationer behöver göra för att ta hjälp av en agent för att ansluta till Ineras tjänster.

Så här går det till

Innan din organisation kan anlita en agent, behöver ni genomföra ett antal aktiviteter. Du kan läsa mer om varje steg genom att klicka på plustecknet vid rubrikerna som finns under bilden.

Process för en kund att ta hjälp av en agent

Visa/Dölj mer information

Teckna kundavtal med Inera

 • Teckna kundavtal med Inera

  För att kunnna använda Ineras tjänster behöver din organisation ha tecknat ett kundavtal med Inera, om inte detta finns sedan tidigare. Kundavtalet reglerar din organisations användning av Ineras tjänster. Ett kundavtal med Inera måste din organisation alltid ha, även om ni ansluter till Ineras tjänster via en agent.

  Egentligen kan din organisation teckna kundavtalet med Inera när ni vill. Det kan ni göra innan ni diskuterat igenom allt med agenten och tecknat ert eget avtal med agenten, om ni vill. Men om detta inte finns på plats när agenten kontaktar Inera, kommer kundservice att kontakta er och berätta att avtal måste tecknas.

Visa/Dölj mer information

Bekräfta till Inera att din organisation anlitar en agent

 • Bekräfta till Inera att din organisation anlitar en agent

  För att vi ska vara säkra på att din organisation och agenten är överens om att agenten har fått i uppdrag att förmedla Ineras tjänster till er, kommer vi att be båda parter att bekräfta detta.

  När vi tagit emot agentens bekräftele kommer ni att få ett e-postmeddelande med en länk till ett skriftligt meddelande som ni ska signera elektroniskt. E-postmeddelandet skickar Ineras kundservice till den person i din organisation som agenten har angett som kontaktperson.

Visa/Dölj mer information

Teckna avtal med agenten

 • Teckna avtal med agenten

  Innan ni kan ansluta till någon av Ineras tjänster via agenten måste ni ha tecknat ett avtal med agenten. I detta avtal måste det framgå vad ni ger agenten i uppdrag att göra. I Ineras kundavtal framgår även ett antal åtaganden som ni som kund måste ålägga agenten att utföra. Kontakta gärna Inera om ni behöver ytterligare förklaring av dessa åtaganden.

Visa/Dölj mer information

Informera Inera när din organisation upphör att anlita en agent

 • Informera Inera när din organisation upphör att anlita en agent

  När din organisation upphör att ta hjälp av en agent behöver ni informera Inera om förändringen. När Inera fått informationen kontaktar vi kontaktpersonen ni angett i formuläret nedan.

  Formulär för att meddela att du upphör att anlita agent

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Telefon

Kundservice, felanmälan och support

Scrolla till toppen av sidan