Gå till innehåll

Om agent och agentavtal

För kunder som vill använda Ineras tjänster, men som vill slippa hantera den tekniska anslutningen till Ineras infrastruktur, finns möjlighet att ansluta via en agent. En agent förmedlar Ineras tjänster till kunden via sin egen anslutning till Ineras tekniska infrastruktur.

En agent kan till exempel vara en journalsystemleverantör som hjälper en vårdgivare som vill överföra information från sitt journalsystem till Ineras tjänst Nationell patientöversikt, istället för att vårdgivaren hanterar anslutning själv.

En agent får endast förmedla Ineras tjänster till de av Ineras kunder som verkar inom vård och omsorg och är vårdgivare.

En organisation som vill bli agent, och en kund som vill ta hjälp av en agent, måste genomföra ett antal formella aktiviteter. Du kan läsa mer om detta här till vänster.

Avtal som behöver tecknas

För att en kund ska kunna ta hjälp av en agent behöver följande avtal tecknas.

  • Ineras agentavtal
    Ineras agentavtal, Avtal 1 om Agentens användning av Ineras tjänster, reglerar agentens anslutning till Ineras tekniska infrastruktur och agentens förmedling av Ineras tjänster till Ineras kunder via agentens system. 

Avtal 1 om Agentens användning av Ineras tjänster

  • Ineras kundavtal
    Ineras kundavtal tecknas mellan kunden och Inera, och reglerar kundens användning av Ineras tjänster, samt vad kunden behöver göra när kunden tar hjälp av en agent. Kundavtalet hittar du till vänster på denna sida
  • Kundens avtal med agenten
    Kundens avtal med agenten upprättas av kunden och reglerar kundens mottagande av Ineras tjänst och agentens förmedling av Ineras tjänst till kunden.

Illustration avtal kring agent

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Telefon

Kundservice, felanmälan och support

Scrolla till toppen av sidan