Evenemang

Webbinarium: Tjänster med hög säkerhet som passar små kommuner

Den 7 oktober möter Inera Sveriges minsta kommuner. I ett webbinarium presenteras Digitalt möte, en lättanvänd tjänst med hög säkerhet. Den kan underlätta vardagen genom att skapa närhet även på distans. Även Ineras tjänst Säker digital kommunikation, som kan ersätta faxen, presenteras.

Webbinariet arrangeras tillsammans med SmåKom, en förening för samverkan mellan kommuner med färre än 15 000 invånare. De 71 medlemskommunerna representerar cirka fem procent av landets befolkning, men mer än 35 procent av dess yta. För många är långa avstånd en av de största utmaningarna. Därför är digitala lösningar av stort intresse.

Thord Berglund, tjänsteansvarig för Digitalt möte på Inera.
Thord Berglund är tjänsteansvarig för Digitalt möte på Inera.

Digitalt möte är särskilt utvecklad för vård- och omsorgsmöten och den säkerhet dessa kräver. Brukare, omsorgspersonal och vårdkontakter kan mötas på ett säkert sätt. Det kräver stark autentisering, det vill säga att alla deltagare identifierar sig med exempelvis SITHS-kort eller Bank-id. Det är en garanti för att rätt personer, med rätt behörighet, deltar i mötet och att inga känsliga uppgifter kommer på avvägar. Med Digitalt möte kan kommuner och regioner enkelt komma igång med säkra möten på distans.

Annika Liljegren, tjänsteansvarig för Säker digital kommunikation på Inera.
Annika Liljegren är tjänsteansvarig för Säker digital kommunikation på Inera.

Under webbinariet introduceras även Säker digital kommunikation, SDK, en digital tjänst som ska ersätta fax och vanlig post. SDK gör det möjligt att på ett säkert sätt skicka sekretessklassad information som vårdplaner, behandlingsplaner, bedömningar av arbetsförmåga och utdrag ur belastningsregistret.

Webbinariet innehåller många praktiska exempel på hur våra tjänster kan stödja verksamheterna i små kommuner. Gott om tid för frågor utlovas!

Datum och tid

Webbinariet hålls den 7 oktober klockan 10:00-12:00.

Anmälan

Anmälan sker via SmåKoms webbplats:

Kontakt

För mer information om webbinariet, mejla kommungruppen@inera.se

För mer information om Digitalt möte, mejla thord.berglund@inera.se

För mer information om Säker digital kommunikation, mejla sdk@inera.se

Till toppen av sidan