Gå till innehåll

Stort intresse för Sammanhållen journal och Läkemedel på MAS-MAR-dagarna

Ineras monter väckte stort intresse på den årliga konferensen för kommunernas medicinskt ansvariga sjuksköterskor och medicinskt ansvariga för rehabilitering, MAS-MAR. Många ville veta mer om hur de kan använda tjänsterna inom Sammanhållen journal och Läkemedel.

Den 31 maj och 1 juni deltog enheten för Sammanhållen Journal och Läkemedel med en monter under de årliga kompetensutvecklingsdagarna för Riksföreningen för medicinskt ansvariga sjuksköterskor och medicinskt ansvariga för rehabilitering, MAS-MAR.

Enheten Sammanhållen journal och läkemedel som består av tjänsterna Pascal, Sil, Journalen och Nationell patientöversikt, NPÖ, fanns på plats under båda dagarna. Montern drog till sig stort intresse och tjänsteförvaltningarna för samtliga tjänster var ivriga att informera om tjänsterna och svara på frågor.

Monterbild från konferensen för MAS-MAR med (från vänster) Linda Hermansson, objektspecialist för NPÖ, Azin Azadmehr, apotekare och objektspecialist för Pascal, Linda Gu, verksamhetsspecialist för Sil och Janette Linderstam, objektspecialist för Journalen. Foto:

Linda Hermansson, som är objektspecialist för NPÖ, berättar att det var en lyckad insats och att det fanns ett stort intresse från deltagarna att se och höra om de nya funktionerna i det nya gränssnittet för NPÖ. Det fanns även möjlighet att visa den fina användarstatistiken som finns presenterad på inera.se.

– Det kom även en hel del frågor kring förutsättningar för producentanslutningar i kommunerna vilket var superkul, säger Linda.

Janette Linderstam, som också är objektspecialist men för Journalen, återberättar att det var ett stort intresse för vad invånarna kan se och vad som planeras i framtiden för e-tjänsten.

– Många frågade också kring hur man hittar till inloggningen och vart man kan läsa om Journalen och givetvis kring anslutning av kommuner till tjänsten, tillägger hon.

Även Sil och Pascal väckte intresse från kommunerna.

– Det dök det upp frågor kring hur kommunerna kunde få tillgång till att skicka e-recept och många plockade även med sig Sils informationsfolder för att läsa mer om innehållet, berättar Linda Gu, verksamhetsspecialist på Sil.

–  Det var flera som ville diskutera förbättringsförslag och hade frågor kring olika funktioner i Pascal. Det blev också ett stort intresse kring Nationella läkemedelslistan, NLL, och vad den innebär för kommunerna, säger Norma Jansson, tjänsteansvarig för Pascal.

Den två dagar långa konferensen hölls i Vår Gård i Saltsjöbaden, i Nacka och cirka 150 MAS och MAR deltog i konferensen. Årets tema var "Trygghet i rollen - säkerhet för patienten".

 

Läs mer om konferensen här
Läs mer om Journalen
Läs mer om Nationell patientöversikt - NPÖ
Läs mer om Pascal
Läs mer om Svenska informationstjänster för läkemedel - Sil

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Telefon

Kundservice, felanmälan och support

Scrolla till toppen av sidan