Aktuellt

Stenungsund kraftsamlar kring SDK och öppna data

Ineras tjänst Säker digital kommunikation och publicering av öppna data står i fokus för Stenungsunds digitaliseringsarbete i år. Nyhetssajten Voister har intervjuat digitaliseringschef Lars Lidén om kommunens satsningar för att bland annat kunna hantera sekretessbelagd information bättre.

Stenungsund digitaliserar både på egen hand och i samverkan med andra kommuner. I intervjun med Voister berättar Lars Lidén om utmaningar och möjligheter kopplade till utveckling och innovation kring säkerhet och informationshantering.

– Året som kommer domineras av två stora projekt. Det ena är anslutningen till Ineras tjänst SDK, säker digital kommunikation. Det är ett stort projekt som vi genomför i samverkan med Göteborgsregionens kommunalförbund. Det innebär att vi är 13 kommuner som inte behöver uppfinna hjulet på egen hand kring hanteringen av känslig och sekretessbelagd information, säger Lars Lidén.

Det andra stora projektet handlar om publicering av öppna data som kan vara till nytta för andra. Här samverkar Stenungsund också med andra kommuner kring införandet.

Fler nyheter

Prenumerera på Ineras nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om Ineras tjänster, projekt och kommande evenemang. Läs intervjuer med kunder och experter. Aktuellt från Inera skickas en gång i månaden.

Nyheter

Här hittar du övergripande nyheter om Inera.

Till toppen av sidan