Gå till innehåll

Se webbseminariet om den nationella läkemedelslistan

Lagen om en nationell läkemedelslista kommer att innebära stora förändringar för landsting, regioner och kommuner. Som ett första steg anordnade Inera och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, ett webbseminarium den 19 september, med över 300 deltagare.

Snart kommer lagen om en nationell läkemedelslista, och den för med sig stora förändringar för landsting, regioner och kommuner. Inera och SKL arbetar gemensamt för att samla in behov från och bygga upp olika typer av stöd för sina ägare och medlemmar i det arbete som väntar. 

Bild på Helena Palm och Thomas Lithner
Helena Palm från SKL och Thomas Lithner från Inera höll i webbseminariet.

Som ett första steg genomfördes ett webbseminarium den 19 september. Där berättade Helena Palm, SKL, och Tomas Lithner, Inera, om vad vi vet i dagsläget, vilken aktör som ansvarar för vad och hur Inera och SKL kan stötta sina ägare och medlemmar i det kommande arbetet. Över 300 intresserade deltog i seminariet på webben, och genom en livechat kom drygt 60 frågor in. 

Webbsändningen finns nu att se i efterhand på länken nedan. Vissa webbläsare har problem med tidslinjen så att det inte går att snabbspola, men prova då med en annan webbläsare eller din mobil.

Under hösten jobbar Inera och SKL vidare med frågan. Bland annat kommer ett samarbetsrum att öppnas där landsting, regioner och kommuner kan utbyta erfarenheter.

Mer information om nationell läkemedelslista och Inera och SKL:s arbete med att samla och stötta finns här:

Information på SKL:s webbplats om det gemensamma arbetet med nationell läkemedelslista

Här kan du läsa mer om Ineras projekt Stöd till säker läkemedelsprocess:

Stöd till säker läkemedelsprocess - läs mer om projektet

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Telefon

Kundservice, felanmälan och support

Scrolla till toppen av sidan