Aktuellt

Planerad lansering av SITHS eID Portal QA-miljön

Lanseringen av QA-miljön för SITHS eID Portal är planerad till första halvan av december 2023. I och med lanseringen kommer ni som tidigare har haft tillgång till SITHS preprod återigen kunna beställa testkort och funktionscertifikat för test direkt i SITHS eID Portal QA-miljön.

Alla testpersoner som ska användas i QA-miljön för SITHS eID Portal behöver finnas upplagda i PU Test. Ni behöver därför säkerställa att den testperson som ni ska använda som Ansvarig utgivare i SITHS eID Portal QA-miljön finns och är bokad i PU Test. Testpersonen måste även finnas upplagd i HSA Integration. Detsamma gäller även för de testpersoner som ni ska sedan ska beställa testkort till.

Om ni tidigare inte har haft tillgång till SITHS preprod miljön, kan ni ansöka om att få tillgång till den nya QA-miljön för SITHS eID Portal.

Aktuella artiklar

Identifieringstjänst SITHS

SITHS är en elektronisk identitetshandling som används för säker identifiering av både personer och system inom regioner, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter. SITHS används till exempel vid inloggning i tjänster, för elektronisk signering och för säker kommunikation mellan system.

Ny lösning för SITHS

Projektet Ny lösning för SITHS utvecklar och inför nya lösningar för inloggning och elektroniska underskrifter med SITHS e-legitimation, samt utvecklar nya portaler för utfärdande och hantering av SITHS e-legitimationer.

Nyheter SITHS

Vill du få nyheter om Identifieringstjänst SITHS som e-post?

Till toppen av sidan