Gå till innehåll

Personuppgiftstjänsten 4.0 släpps den 25 maj

Den 25 maj släpper Personuppgiftstjänsten en ny release – version 4.0. De främsta förändringarna är att tjänsten fått en förbättrad driftarkitektur som minskar risken för störningar. Webbgränssnittet har ändrat utseende, och aviseringsflödet har gjorts om så att integration sker via tjänstekontrakt.

Kort om förändringarna

Ny driftarkitektur

  • Den nuvarande Personuppgiftstjänsten är drifttekniskt kopplad till Säkerhetstjänster 2.18. Personuppgiftstjänsten 4.0 kommer att vara en egen installation, vilket förbättrar tillgängligheten och minskar risken för störningar.

Webbgränssnittet

Aviseringar och tjänstekontrakt

  • I Personuppgiftstjänsten 4.0 är det nu möjligt att få all information som finns lagrad i tjänsten via aviseringar, även för reservidentiteter och kontaktuppgifter. Aviseringsflödet har gjorts om så att integrationen sker via tjänstekontrakt. Formatet för dessa aviseringar följer tjänstkonttraktens svar. Detta innebär att Personuppgiftstjänsten inte längre levererar aviseringar enligt Skatteverkets format.
  • Tre nya kontrakt för konsumenter med särskilt behov av sekretesskyddad information kommer att göras tillgängligt i den Nationella tjänsteplattformen.
  • För mer detaljer om aviseringsflödet och de nya kontrakten se tjänstekontraktsbeskrivningen

Mer information

I Release Notes finns detaljerade uppgifter på hur tjänsten och användargränssnittet påverkas av uppdateringen.

Klicka för att öppna fönster för kundservice Kontakta oss

Kontakta oss

Telefon

Kundservice, felanmälan och support

Scrolla till toppen av sidan