Aktuellt

Nya portaler ersätter SITHS Admin och SITHS Mina sidor våren 2023

Inera utvecklar sedan en tid tillbaka två portaler som kommer att ersätta nuvarande SITHS Admin och SITHS Mina sidor. Planen är att det ska ske under första halvåret 2023.

SITHS Admin ersätts av SITHS eID Portal som kommer att ha ett helt nytt gränssnitt och innehålla motsvarande, men förbättrade, funktioner. Exempelvis kommer det gå att utfärda SITHS eID och beställa SITHS eID-kort.

Nya SITHS eID Mina sidor kommer att innehålla självbetjäningsfunktioner så att användarna kan hämta Mobilt SITHS eID, se vilka SITHS eID de har på kortet, byta PIN-kod, spärra sitt kort med mera.

Aktuella artiklar

Identifieringstjänst SITHS

SITHS är en elektronisk identitetshandling som används för säker identifiering av både personer och system inom regioner, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter. SITHS används till exempel vid inloggning i tjänster, för elektronisk signering och för säker kommunikation mellan system.

Ny lösning för SITHS

Projektet Ny lösning för SITHS utvecklar och inför nya lösningar för inloggning och elektroniska underskrifter med SITHS e-legitimation, samt utvecklar nya portaler som ska ersätta dagens SITHS Admin och SITHS Mina sidor.

Nyheter SITHS

Vill du få nyheter om Identifieringstjänst SITHS som e-post?

Till toppen av sidan